- Vinul și berea completează perfect meniul de grătar pentru o experiență culinară de 1 Mai.
- Somelierii recomandă să bem azi un vin spumant, sau un vin alb, acid cu note de fructe verzi, cum ar fi un Pino Grigo sau Savignon Blanc.
- La mare, sau chiar și acasă, poți bea un Gin tonic, un whisky, sau un Hugo.
Azi ești liber, așa că te poți bucura de momentele frumoase alături de prieteni, familie și cei dragi. O plimbare, un gratar sau o băutură răcoritoare, îți pot face ziua mult mai frumoasă. Iar pe seară poți completa masa cu un pahar de vin sau cu o bere rece.
Pe lângă Ziua Muncii, pe plaiuri mioritice, azi sărbătorim Armindenul, o zi dedicată zeului vegetației, protector al viilor și livezilor. Ziua Muncii e zi liberă și evident că obișnuim să ne adunăm cu prietenii și familia la un gratar, în aer liber.
Bun, de mâncat, mancăm, dar întrebarea e, ce bem? Berea e tradițională, dar nici vinul nu ar trebui să lipsească de pe masa ta. Somelierii recomandă să bem azi un vin spumant, sau un vin alb, acid cu note de fructe verzi, cum ar fi un Pino Grigo sau Savignon Blanc. La un grătar de pește e recomandat să bei un vin alb sec, sau un Aligote.
Dacă îți place mielul, merge un vin roșu sec: o băbească neagră, un Pino Noir sau Cabernet Sauvignon. Și la desert un vin roșu cu fructe roșii, condimentate.
Berea e răcoritoare și perfectă pentru a te bucura de timpul petrecut în aer liber, de 1 Mai. Gustul său revigorant și versatilitatea în combinație cu mâncarea de grătar transformă orice moment într-o experiență de neuitat.
Și daca tot mergem pe partea pozitivă, berea are și beneficii. Menține sănătatea rinichilor. Fibrele pe care le conține ajută la scăderea nivelului colesterolului rău și mărește nivelul de vitamina B1, B2, B6 și B12.
În 2024 am evoulat puțin și clar că s-au schimbat și preferințele. La mare, sau chiar și acasă, poți bea un Gin tonic, un whisky, sau un Hugo. E la fel de răcoritor.
Citește și