Soarele, fotografiat de la cea mai mică distanță atinsă vreodată. Ce dezvăluie pozele

Cele mai apropiate imagini cu soarele arată că suprafața sa este înconjurată de „focuri de tabără“ în miniatură, scrie The Guardian.

„Aceste imagini fără precedent sunt cele mai apropiate pe care le-am obţinut vreodată. Aceste imagini uimitoare îi vor ajuta pe oamenii de ştiinţă să îmbine straturile atmosferice ale Soarelui, ceea ce este important pentru înţelegerea modului în care influenţează acesta vremea pe Pământ şi în întregul sistem solar“, a spus Holly Gilbert, cercetător NASA .

Oamenii de ştiinţă implicaţi în misiune, de la Agenția Spațială Europeană (ESA) și NASA, au spus că, deşi primele imagini obţinute de sonda denumită Solar Orbiter sunt folosite doar pentru a confirma că mecanismele sale funcţionează, aceste fotografii deja impresionează.

„Acestea sunt doar primele imagini și putem vedea deja fenomene noi interesante. Putem vedea cum cele 10 instrumente științifice noastre se completează reciproc, oferind o imagine holistică a Soarelui și a mediului din jurul lui“, a spus Daniel Muller, coordonatorul proiectului Solar Orbiter al ESA.

Exit mobile version