• Ukrainian Fashion Week a revenit în Kiev, între 1-4 septembrie.
  • În ultimii 2 ani, Ukrainian Fashion Week s-a organizat în alte țări.
  • 50 de branduri vor prezenta colecțiile la FW de la Kiev.

Războiul pornit de Putin în Ucraina a amânat, dar nu a anulat săptămâna modei de la Kiev.

Pusă pe hold în 2022, din cauza invaziei rusești, Ukrainian Fashion Week și-a redeschis porțile, ieri, pe 1 septembrie. Aproximativ 50 de branduri își prezintă colecțiile la Kiev până miercuri. „Războiul este, desigur, o provocare, dar atât timp cât organizăm evenimentul, înseamnă că nimic nu e imposibil pentru echipa mea și pentru ucraineni în general. Asta e noua noastră normalitate” – a spus Ivan Frolov, fondatorul brandului Frolov – care a îmbrăcat celebrități precum Beyonce, Dua Lipa sau Sam Smith.

În ultimii doi ani, Săptămâna Modei din Ucraina s-a ținut în alte capitale ale modei, inclusiv Londra, Berlin și Copenhaga, ca parte a campaniei „Susține moda ucraineană”. Acest sezon marchează o întoarcere plină de speranță în orașul său natal, un moment care va reprezenta un mesaj puternic de rezistență pentru toți cei implicați. În programul acestui sezon vor fi unii dintre cei mai cunoscuți designeri ucraineni -Ksenia-Schnaider, Frolov și Gunia Project, dar și o serie de designeri în devenire, care se vor reuni într-o demonstrație de unitate.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

După Kiev, Fashion Week continuă cu show-urile din New York, între 6 și 11 septembrie, Londra 12-17 septembrie, Milano 17-23 septembrie și Paris 23 septembrie-1 octombrie.

Toamna se numără evenimentele și în România.

Bucharest Fashion Week va avea loc în perioada 16-17 octombrie. Bucharest Fashion Week este un fenomen cultural și artistic care are ca scop să promoveze designerii români. Evenimentul are în centru promovarea creatorilor de modă români, dar este totodată o oportunitate pentru talente emergente sau designeri de top din regiune, reprezentând astfel o conexiune între Europa de Est și restul continentului.

Citește și