Un britanic nu a mai cumpărat mâncare de la supermarket de 9 luni. Crește în casă și grădină 30 de soiuri de legume și fructe

De ce să cumpărăm dintr-un magazin când putem să cultivăm în curtea din spate? Este deviza unui britanic care n-a mai intrat într-un supermarket de 9 luni. Îl cheamă Alessandro Vitale și are două pasiuni. Prima este vizibilă: are corpul plin de tatuaje.

A doua e mai puțin evidentă – e un grădinar cum nu se poate de iscusit.
Și-a făcut ditamai grădina cu legume și, uite-așa, a scăpat de aglomerația din magazine. Are treizeci de soiuri, de la banalele roșii, până la fenicul. Și toate sunt organice.

Folosește aloe vera pe post de fertilizator. Treaba asta l-a ajutat în vreme de pandemie, dar e și pasiune pură. A ajuns să-și folosească și casa pe post de seră.

Alessandro Vitale: „Zona cea mai expusă la lumină naturală este living-ul. De aceea am ținut majoritatea plantelor din casă acolo. Temperatura medie este de 20-25 de grade, iar umiditatea este la 70%. Cercetătile NASA au dezvăluit că plantele din casă pot să elimine 87% din toxine în doar 24 de ore.”

Exit mobile version