Un român aruncă până la 129 de kilograme de mâncare pe an. Cum poate fi combătută risipa alimentară

În România, se aruncă zilnic 6.000 de tone de alimente, iar un român risipește până la 129 kg de mâncare pe an, echivalentul unei mese pe zi.

Cum ajută ONG-urile la combaterea risipei alimentare

„Avem o rețea de oameni care au nevoie de mâncare și despre care știm sigur că vor consuma alimentele în timp util. Atunci când primim donații, încercăm să le distribuim cât mai repede.

Punem la dispoziție logistica necesară pentru a prelua alimentele cu termen scurt de la partenerii noștri, astfel încât să creăm o legătură eficientă între cei care au produse de donat și oamenii care au nevoie de un plus la mâncarea zilnică”, spune Sânziană Vatră, PR șîn cadrul Fundației „Bucuria Darului”.

Pentru a reduce risipa alimentară e recomandat să mănânci înainte să pleci la cumpărături sau să iei la pachet mâncarea rămasă la restaurant.

Exit mobile version