• Topul celor mai bune 50 de restaurante din lume a fost declarat cu Disfrutar pe primul loc.
  • Meniul clasic costă 290 de euro, iar pairingul de vinuri începe de la 160 de euro.
  • Și locul 2 este ocupat tot de Spania. La Asador Eștebarri din Țara Bascilor.

Lista celor mai bune 50 de restaurante din lume tocmai a fost dezvăluită în Las Vegas. Este sponsorizată de San Pellegrino și Acqua Panna.

Unde pot să mănânc cele mai bune preparate?

În Spania. Primul loc este ocupat de restaurantul Disfrutar din Barcelona. Chefi renumiți precum Oriol Castro, Eduard Șatruc și Mateu Casañas creează aici adevărate opere de artă culinară. Cu trei stele Michelin, acest loc te va face să visezi la preparatele lor chiar și după ce ai părăsit masa. Meniul clasic costă 290 de euro, iar pairingul de vinuri începe de la 160 de euro.

Ce țări ocupă locurile 2 și 3?

Și locul 2 este ocupat tot de Spania. La Asador Eștebarri din Țara Bascilor. Acest restaurant este atât de bun încât din anul 2009 și până astăzi doar o singură dată nu s-a aflat pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume. Cheful acestuia, este celebru prin faptul că gătește totul pe grătar, inclusiv desertul. Iar pe locul 3 este Tabl bi Bruno Verjus, restaurant cu două stele Michelin care se află în Paris, zona Bastilia, și al cărui chef a declarat cândva despre el însuși că este „cel mai bătrân bucătar tânăr”.

Recomandări

BIDEN: „TU EȘTI FRAIERUL”
PORTRETELE LUI HARRY ȘI MEGHAN PRIMESC CRITICI
E.COLI FACE TOT MAI MULTE VICTIME
DIPLO SE CONFRUNTĂ CU ACUZAȚII
ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
UN TREN ȘI UN AUTOBUZ S-AU CIOCNIT ÎN SLOVACIA

Citește și