• Viermele de 10-12 cm a fost confundat cu un șarpe
  • „Ciudățenia naturii” a fost zărită la sfârșitul lunii octombrie de către un rezident din Midlothian, Virginia, care a apelat linia de identificare a șerpilor
  • Specialiștii au spus că nu au mai văzut așa ceva

La sfârșitul lunii octombrie, un rezident din Midlothian, Virginia, a văzut un „șarpe” ciudat care măsura aproximativ 10-12 cm lungime, cu un cap în formă de semilună. Neștiind ce era, acesta i-a contactat pe cei de Virginia Wildlife Management and Control’s Snake Identification Hotline, trimițându-le și un videoclip cu creatura bizară, relatează nypost

„Identificăm mii de șerpi în fiecare an … dar problema este că nu am mai văzut așa ceva până acum și nu suntem siguri dacă este o ciudățenie a naturii”, a scris Virginia Wildlife Management and Control într-o postare de pe Facebook ulterior ștearsă, a raportat Charlotte Observer.

Erau atât de confuzi cu privire la specia ciudată pe care o analizau, încât au lansat un apel public pentru a cere sfaturi și păreri. „Deci, dacă are cineva idee ce este, vă rugăm să nu ezitați să comentați”, au scris ei.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

În cele din urmă, experții și-au dat seama că ciudata creatură era o specie de vierme – un dăunător mare, invaziv și extrem de dificil de ucis.

„Acești viermi au o superputere uimitoare: regenerarea. Când bucăți din ei sunt amputate, acestea pot reapărea în viermi compleți – chiar și din fragmente rupte care reprezintă 1/300 din corpul viermelui”, a scris LiveScience într-un post despre invazia viitoare a viermilor în Franța.

Viermii, alături de alți membri ai speciilor gigantice de viermi, se reproduc asexual și sunt capabili să producă tone de copii viermi fără un partener.

În ceea ce privește soarta viermelui gigant găsit în Virginia, rezidentul nu a încercat să testeze cât de dificil ar fi să-l ucidă, ci doar l-a lăsat în pace.