• Regele Charles al III-lea a fost surprins oferind ajutor unei femei al cărei pantof s-a blocat în timpul unei vizite la Universitatea Cambridge.
  • Charles și-a reluat îndatoririle oficiale, după ceremonia de încoronare ce a avut loc sâmbătă, 6 mai, la Westminster Abbey.
  • Suveranul britanic a început să construiască o unitate de cercetare de 58 de milioane de lire sterline, care va avea ca scop dezvoltarea tehnologiei de zbor net zero.

Regele Charles al III-lea a făcut o pauză pentru a ajuta o femeie al cărei pantof s-a desprins după ce tocul i-a rămas blocat în pământul moale, în timp ce a pus piatra de temelie pentru un nou laborator la Universitatea Cambridge, scrie The Independent.

Suveranul britanic și-a reluat îndatoririle oficiale, după ceremonia de încoronare ce a avut loc sâmbătă, 6 mai, la Westminster Abbey. Charles a început să construiască o unitate de cercetare de 58 de milioane de lire sterline, care va avea ca scop dezvoltarea tehnologiei de zbor net zero.

Prima întâlnire oficială a Regelui Charles al III-lea după încoronarea sa din weekendul trecut a reprezentat o vizită de o oră la Laboratorul Whittle de la Universitatea Cambridge.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Unde a avut Regele Charles al III-lea prima vizită oficială de după încoronare

Centrul de cercetare, fondat în urmă cu 50 de ani, dezvoltă un laborator nou-nouț care va reuni cei mai buni experți din lume în aviație și energie pentru a realiza zboruri fără emisii cât mai curând posibil.

Monarhul britanic a vizitat Whittle în plină pandemie, în anul 2020, când a declarat: „Nevoia de decarbonizare a zborului trebuie să rămână în fruntea agendei. În timp ce mulți solicită zboruri net zero până în anul 2050, aș dori să vă provoc pe toți să vă gândiți la înjumătățirea intervalului de timp până în 2035.” , sublinia atunci fostul duce de Cornwall.

„Nu va mai fi posibil să dedic atât de mult timp și energie organizațiilor de caritate”

În cadrul primului său discurs susținut după moartea regretatei regine Elisabeta a II-a, actualul rege Charles a promis că va respecta obligația constituțională a monarhilor britanici de a rămâne deasupra luptei politice, așa cum a făcut mama lui.

„Nu va mai fi posibil să dedic atât de mult timp și energie organizațiilor de caritate și problemelor la care am ținut atât de profund, dar știu că această muncă importantă va continua în mâinile de încredere ale altora” , a completat regele britanic, potrivit Daily Mail.

Într-un documentar din 2018, anul în care a împlinit 70 de ani, fostul Prinț de Wales anunța că-și va schimba comportamentul în momentul în care va deveni regele națiunii.

Marți, 9 mai, tatăl Prințului William a făcut un scurt tur al unității Whittle, care a inclus demonstrații ale tehnologiilor și metodelor cheie care vor fi activate de noul laborator.

Lui i s-au alăturat secretarul pentru Energie Grant Shapps și ministrul științei George Freeman. Regele Charles a îmbrăcat un costum gri în carouri, cămașă albastru deschis și cravată cu model în timpul turneului său de oprire.

Citește și

Prințul Harry se pregătește să revină în Marea Britanie. Îl va însoți Meghan Markle?

Acțiunile Airbnb scad cu 13%. Directorii avertizează asupra unei potențiale încetiniri a rezervărilor în al doilea trimestru

Tom Cruise este foarte interesat de o relație cu Shakira. Actorul de la Hollywood i-ar fi trimis cântăreței flori