• Vlad Vraciu este inginer aerospațial, pasionat de modă și creează haine futurise.
  • Atât colecțiile de haine cât și brandul său sunt inspirate din lumea aviației.
  • Brandul pune accent pe sustenabilitate, iar stilul este predominant all black.

Ce are în comun industria modei și ingineria aerospațială? Probabil…nimic la prima vedere. Dar ce e cert, e că poti fii ofițer full time în Armată și designer de modă part time. Asta este povestea lui Vlad Vraciu, fondatorul brandului LUNAR Laboratories.

Cum a început totul pentru Vlad?

La 32 de ani, Vlad Vraciu își împarte timpul între cariera militară și pasiunea pentru modă. Specializat în inginerie aerospațială, Vlad este ofițer și inginer de aviație în Armata Română. După ce a absolvit Academia Tehnică Militară și Academia Navală, și-a continuat activitatea lucrând cu elicoptere marine. În același timp, și-a dezvoltat abilitățile ca designer de modă, și a fondat LUNAR Laboratories în 2022.

Colecțiile LUNAR  sunt caracterizate de un stil dark, futurist, cu influențe din aviație. Unghiurile drepte și formele inspirate din aparatele de zbor se regăsesc în creațiile lui Vlad, care sunt predominant all black și folosesc multă piele. La Romanian Fashion Week, brandul a fost selectat în secțiunea dedicată tinerilor designeri, asta pentru că a atras atenția prin ținutele sale inovatoare.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Acesta nu și-a abandonat cariera militară, ci investește câștigurile din această activitate în visul său de a revoluționa moda. Prima sa colecție, lansată în 2022, a marcat începutul unei serii de creații inspirate de explorarea spațială. Ultima colecție, OBSERVER, reflectă dorința lui Vlad de a explora noi teritorii, atât în modă, cât și în viața profesională.

Citește și