• Ziua pisicilor negre, sărbătorită pe 26 octombrie la Muzeul Antipa, este dedicată promovării adopţiei şi eliminării superstiţiilor legate de aceste animale.
  • Vei învăța că pisicile negre nu aduc ghinion, ci doar multă afecțiune.
  • Studiile arată că pisicile negre au șanse mai mici de a fi adoptate.

Azi, la Muzeul Antipa, pisicile negre au parte de toată atenția – și nu, nu vor să-ți strice ziua! În colaborare cu Asociația TNR, muzeul organizează „Ziua Pisicilor Negre,” unde felinele misterioase devin vedete la târguri de adopții, conferințe și ateliere pentru copii. Vei învăța că pisicile negre nu aduc ghinion, ci doar multă afecțiune. Iar copiii? Vor putea desena, mângâia și, cine știe, poate chiar pleacă acasă cu un mic noroc…negru! Studiile arată că aceste animale au șanse mai mici de a fi adoptate din cauza superstițiilor și a percepției că sunt „mai puțin fotogenice” decât alte pisici.

„Povestea este foarte simplă, și anume faptul că în Evul Mediu, pisicile erau considerate simboluri ale răului și ale vrăjitoriei. Tocmai din acest motiv, ele au fost asociate cu practici oculte și deseori erau privite ca tovarăși ai vrăjitoarelor. Vorbim de o superstiție veche, dar în continuare cu frici moderne, asta și pentru că această frică își are rădăcinile în aceste credințe antice”, a explicat Adina Moraru Dan, psiholog, la Aleph News.

Recomandări

GUTERRES, RESPINS ÎN UCRAINA
ISRAELUL ATACĂ IRANUL
TRUMP O CRITICĂ PE HARRIS
TRUMP, VIZAT DE HACKERI
SINGURĂTATEA CA BOALĂ
SE SCHIMBĂ ORA

Citește și