Aleph News – Ziua Zero. Câți spectatori ne-au văzut

  • O zi lungă cât un an
  • Primele reacții fierbinți
  • Primele cifre reci

Pentru tine, Aleph News a început ieri. Pentru echipa canalului, ieri s-a încheiat un an de pregătiri. De la ideea inițială la emisia din 1 septembrie, au fost zeci de traininguri, sute de ședințe, mii de documente și milioane de mesaje, pe toate canalele de comunicare posibile. Epidemia de COVID-19 a îngreunat și mai mult procesul, obligându-ne să găsim din mers soluții ca să avansăm. Ca să fim gata la timp.

5, 4, 3, 2, 1… Sigla Aleph News, urmată de primul chip al canalului. Iulia Maria începe primul segment de știri. O vezi calmă, caldă, profesionistă. Când rostește, îți vorbește. Ție. Și emisia devine dialog. La ieșirea din platou, colegii din culise sar pe ea, ca pe Ronaldo după un gol memorabil. Emoțiile sunt mai greu de controlat.

Câți spectatori ne-au văzut? Site-urile au adus un număr de 240.000 urmaritori. Facebook a strâns 180.000 utilizatori din live-uri și 60.000 de vizualizări prin news stories. La acestea se adaugă 20.000 persoane reach pe YouTube și 41.000 reach pe Instagram. Influencerii au susținut lansarea Aleph News prin stories și postări pe social media, care ne-au asigurat un reach de un milion și jumătate de persoane.

Când ești social television, comentariile curg pe toate rețelele. Inimioare și cuvinte frumoase de la unii, dar și vorbe alese de la nelipsiții hateri. Ai lui Adrian Sârbu, ai câte unui coleg sau, mai simplu, ai ideii de ceva nou. Hateri ai lui Borges nu s-au manifestat. Poate că nu au apucat să-l citească.