• România este promovată în online de un tiktoker celebru, Balkandad.
  • Balkandad a încercat mici, ciorbă de burtă și papanași, fiecare cu o poveste culturală.
  • Miloš Nedeljkov este din Serbia și are pe TikTok 2 milioane de abonați.

Bine ai venit în lumea vibrantă a gastronomiei românești, așa cum o descoperă Balkandad, un tiktoker celebru! Miloš Nedeljkov, cunoscut sub numele de Balkandad, a ales să exploreze culisele deliciilor culinare din țara noastră și a adus cu el nu doar 2 milioane de abonați pe TikTok, ci și o pasiune pentru mâncarea autentică. De la micii delicioși savurați în Piața Obor la dansurile pe ritmurile melodiei „Made in Romania”, Balkandad îți arată că dincolo de granițe, gastronomia poate uni culturi.

Ce l-a motivat pe Balkandad să exploreze gastronomia țării?

Miloš Nedeljkov după numele său real, are 28 de ani, este din Serbia și are pe TikTok circa 2 milioane de abonați și aproape un milion de urmăritori pe Instagram.Cum a fost motivat să exploreze gastronomia românească? Ei bine, chiar urmăritorii săi i-au făcut această propunere. Aceștia, impresionați de postările sale despre cultura sârbească, au dorit să vadă și cum se compară mâncarea din România. La sosirea sa în București, Balkandad a fost primit cu căldură de localnici, care au fost încântați să-i prezinte preparate tradiționale. Nu a vizitat doar capitala, el și-a continuat călătoria prin țara noastră. A ajuns în Tarnsilvania. A vizitat Castelul Bran și a învățat să facă sarmale. Balkandad a fost impresionat de ospitalitatea românilor și a simțit că, deși venise dintr-o cultură diferită, există o legătură profundă prin dragostea comună pentru mâncare.

Care au fost cele mai memorabile preparate pe care le-a gustat Balkandad?

Printre cele mai memorabile preparate degustate de Balkandad s-au numărat micii, ciorba de burtă și papanașii, fiecare având propria sa poveste și tradiție. În special, micii i-au captat atenția, deoarece, fiind originar din Serbia, a recunoscut similarități între aceștia și preparatele din țara sa. După ce a aflat ingredientele – carne de porc și vită, piper, sare, usturoi și ceapă – a fost atât de încântat încât a decis să comande încă trei porții. De asemenea, ciorba de burtă l-a impresionat prin bogăția sa de arome și textura cremoasă, a gustat și cunoscutele sarmale și le-a arătat și urmăritorilor săi cum se fac acestea, iar papanașii, dulci și delicioși, au fost cireașa de pe tort. După ce a gustat din preparatele românești, Balkandad, a dansat pe ritmurile melodiei „Made in România”.

Recomandări

ISRAELUL EVACUEAZĂ OAMENII
JOHNSON, DESPRE BOALA REGINEI
CÂND VOTEZI
CE E MUZICA PENTRU TINE?
TRUMP NAKED
HOP ȚOP LA CONCURS!

Citește și