• Tinerii simt că nu mai fac față standarelor de frumusețe.
  • Tinerii nu se mai simt mulțumiți de felul cum arată pe social media.
  • Majoritatea tinerilor folosesc filtre sau vor să-și facă operații estetice.
  • 70% dintre tineri se simt anxioși din cauza modului cum arată.

Standardele nerealiste de frumusețe pe care le văd tinerii zilnic pe Instagram și TikTok le afectează stima de sine – mulți își dau banii pe aplicații de editare, abuzează de filtre, ba chiar se gândesc să-și facă operații estetice în viitor. Un nou studiu realizat de Acnemy pe 100 de adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 20 de ani arată că aproape 70% dintre ei se simt stresați sau anxioși din cauza modului cum arată – doar 7% au zis că rețelele sociale nu-i afectează.

Aproape două treimi recunosc că evită să posteze poze sau folosesc filtre ca să evite comentariile negative despre cum arată. Tenul este un motiv major de nesiguranță pentru o treime dintre ei, iar 70% vor să își îmbunătățească aspectul pielii.

Deși se simt presați să arate impecabil pe social media, unii tineri spun că apreciază la ceilalți atribute precum umorul, sinceritatea și personalitatea și își doresc să iasă în evidență tot pentru caracterul lor.

Recomandări

CE FACE ISRAEL?
MBAPPÉ E ACUZAT DE VIOL
AVERTISMENTUL GERMANIEI
FLIRTUL STRĂIN RUPE RELAȚII?
CEARTĂ PE COVORUL ROȘU
CE RĂSPUNS VA DA ISRAELUL

Doar 7% dintre tineri au declarat că social media nu le afectează încrederea în sine, în timp ce peste o treime dintre ei simt că încrederea lor în sine este afectată semnificativ, iar 69% resimt stres, anxietate și neîncredere în sine datorită presiunii legate de aspectul fizic în social media. 64% dintre nativii digitali spun că evită uneori să se expună în social media de teama comentariilor negative pe care le-ar putea primi sau folosesc filtre pentru a arăta mai bine, iar 19% dintre respondenți s-au gândit să apeleze la intervenții estetice din cauza presiunii din social media.

Citește și