Rețeaua americană de știri CNN a concediat trei angajați pentru că au intrat într-un birou fără să fie fost vaccinați împotriva COVID, relatează BBC.

Cazul celor trei angajați CNN este unul dintre primele exemple de concediere a personalului unei firme americane pentru că a încălcat mandatul de vaccinare al companiei, în SUA fiind legal ca firmele să ceară angajaților să fie vaccinați anti-COVID.

Citește și Întrebarea prin care angajatorii pot să afle dacă angajații s-au vaccinat anti-COVID, fără să pară că sunt obligați

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Multe firme mari – inclusiv Facebook și Google – au declarat că vor cere angajaților să fie vaccinați atunci când birourile se vor redeschide complet în lunile următoare.

Șeful CNN, Jeff Zucker, a menționat concedierea într-o notă a companiei trimisă joi. Vaccinarea este obligatorie pentru toți cei care se prezintă pe teren, lucrează cu orice alți angajați sau intră într-un birou, se arată în nota de serviciu.

„Permiteți-mi să fiu clar – avem o politică de toleranță zero în această privință”, a spus Zucker, președintele departamentului de știri și sport al WarnerMedia.

În luna mai, guvernul american a declarat că este legal ca angajatorii să ceară personalului care se prezintă personal la locul de muncă să fie vaccinat împotriva COVID-19.

Marile companii aeriene Delta și United Airlines cer noilor angajați să prezinte o dovadă de vaccinare, în timp ce banca de investiții Goldman Sachs cere angajaților săi să își dezvăluie statutul de vaccinare, deși nu cere personalului să fie vaccinat.

Recent, președintele Joe Biden a ordonat ca două milioane de angajați federali să prezinte dovada vaccinării sau să fie supuși unor teste obligatorii și purtării de măști.