Conturile de social media, noile cărți de vizită. Cum te ferești de ipostaze jenante

Pandemia a adus o creştere a numărului de utilizatori pe conturile de socializare, iar timpul petrecut pe internet s-a dublat. Fie că vrei, fie că nu, Facebook şi Instagram au devenit noile tale cărţi de vizită.

Sabina Lelcu, specialist în social media: De curând am lucrat pe partea de HR cu un angajator, care după ce a vizualizat toate CV-urile ne-a rugat să luăm rând la rând conturile de social media ale candidaţilor, iar a doua etapă, da, a fost etapa conturilor de social media.

Ca să-ţi faci o imagine bună, trebuie să respecţi „ghidul bunelor maniere în online”. Nu sunt nişte reguli scrise, sunt detalii la care trebuie să ai grijă.

Sabina Lelcu, specialist în social media: Lucrezi în domeniul juridic, eşti avocat, procuror, judecător, lucrezi în domeniul medical, e foarte important şi foarte sensibil ce postezi pe social media pentru că eşti un om care se află într-o poziţie cheie la un moment dat.

Uite câteva detalii de care să ții cont.

Sabina Lelcu, specialist în social media: Să nu postezi preferinţe politice sau religioase, dacă nu te afli în aria de interes a acestora. De altfel, ipostazele jenante, de la petreceri, de la chermeze, da, sunt amuzante, dar nu le recomandăm în legătură directă cu brandul personal.

Exit mobile version