Curtea Supremă a Braziliei a confirmat în unanimitate decizia de a bloca X la nivel național

O instanță a Curții Supreme braziliene a confirmat în unanimitate decizia de a bloca la nivel național platforma de social media a lui Elon Musk, X.

Hotărârea vine după ce judecătorul Alexandre de Moraes a dispus blocarea platformei din cauza faptului că X nu a desemnat un reprezentant legal local, așa cum prevede legislația braziliană, scrie AP. X nu va mai fi disponibilă în Brazilia până când va fi respectată acesta lege și până când Musk va plăti amenzile restante de peste 3 milioane de dolari.

De Moraes a stabilit, de asemenea, o amendă zilnică de 50 000 de reais (8 900 de dolari) pentru persoanele sau companiile care utilizează VPN-uri, pentru a accesa X.

Unii experți juridici au pus sub semnul întrebării motivele acestei decizii și modul în care va fi pusă în aplicare, inclusiv colegiul avocaților din Brazilia, care a declarat că va solicita Curții Supreme să revizuiască această dispoziție.

Brazilia este una dintre cele mai mari piețe pentru X, cu zeci de milioane de utilizatori.

În weekend, mulți utilizatori X din Brazilia au declarat că se simt deconectați de lume și au început să migreze în masă către platforme alternative, precum Bluesky și Threads.

Exit mobile version