• Elon Musk a obținut acces la datele Twitter Inc. despre care spunea că sunt necesare pentru a finaliza achiziția sa de 44 de miliarde de dolari.
  • Accesul la aceste date ar putea netezi calea spre finalizarea achiziției.
  • El a declarat că tranzacția nu ar continua dacă nu poate a evalua afirmațiile companiei cu privire la numărul de utilizatori care sunt spam sau conturi false.

Elon Musk a obținut acces la datele Twitter Inc. despre care spunea că sunt necesare pentru a finaliza achiziția sa de 44 de miliarde de dolari, dar cercetătorii și specialiștii în date se îndoiesc că fluxul va oferi răspunsurile concludente pe care le caută cu privire la numărul de conturi false de pe platformă, informează The Wall Street Journal, citat de Baha.

După un schimb de replici juridice între cele două părți, în ultimele săptămâni, Twitter i-a furnizat lui Elon Musk date istorice despre tweet-uri și acces la așa-numitul său „furtun de incendiu” de tweet-uri, au declarat persoane familiarizate cu această chestiune.

Acest furtun de incendiu arată fluxul complet al tuturor tweet-urilor – oamenii postează de sute de milioane de ori pe zi pe platformă, potrivit companiei – aproape în timp real.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Accesul la aceste date ar putea netezi calea spre finalizarea achiziției. El a declarat că tranzacția nu ar continua decât dacă ar putea vedea astfel de date pentru a evalua afirmațiile companiei cu privire la numărul de utilizatori care sunt spam sau conturi false. Twitter a estimat de mult timp că spam-ul sau conturile false reprezintă mai puțin de 5% din utilizatorii săi activi zilnici monetizabili, pe care i-a evaluat cel mai recent la 229 de milioane. Dl Musk a declarat că el crede că acest număr ar putea fi mai aproape de 20%.

La începutul acestei luni, șeful Tesla Inc. a amenințat că va pune capăt înțelegerii dacă Twitter nu îi va furniza toate datele pe care le-a cerut. În replică, Twitter a declarat că „va continua să împărtășească în mod cooperant informații cu Musk”.