• Apple a oferit și un motiv între timp pentru respingerea cererilor Epic pentru listarea magazinului de aplicații third-party.
  • Butoanele virtuale folosite se asemănau prea mult cu cele din App Store.
  • Epic chiar a câștigat în fața Apple, însă Fortnite nu a mai revenit pe iDevice-uri. 

Fortnite va reveni pe iPhone și iPad începând din acest an, dar doar pe device-urile din Europa. Apple a oferit și un motiv între timp pentru respingerea cererilor Epic pentru listarea magazinului de aplicații third-party. Se pare că butoanele virtuale folosite se asemănau prea mult cu cele din App Store. Cererea a fost respinsă de două ori până ce Epic a ajuns în tribunal raportând încălcarea DMA (Legea Piețelor Digitale). Apple a cedat până la urmă și a aprobat în final cererea respinsă anterior.

Înainte de anunţul Apple, Epic a spus că producătorul de iPhone a respins de două ori documentele pe care editorul de jocuri video le-a prezentat pentru lansarea Magazinului Epic Games, deoarece designul anumitor butoane şi etichete era similar cu cel folosit de App Store.

Folosim aceleaşi convenţii de denumire Instalare şi Achiziţii în aplicaţie care sunt folosite în magazinele de aplicaţii populare pe mai multe platforme şi respectăm convenţiile standard pentru butoanele din aplicaţiile iOS”, a spus Epic într-o serie de postări pe X .

Recomandări

CIOLACU, DESPRE AVORT
SAFIEDDINE A FOST UCIS
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
VACCIN PENTRU CANCER
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ

Respingerea Apple este arbitrară, obstructivă şi încalcă DMA (Digital Markets Act) şi am împărtăşit preocupările noastre cu Comisia Europeană”, se arată în comunicat.

Apple nu era mulțumită de faptul că Epic redirecționa jucătorii Fortnite spre browser pentru achizițiile făcute cu bani reali in-game. Astfel s-a iscat primul scandal, compania din Cupertino delistând Fortnite din App Store la nivel global. Au urmat procese serioase. Epic chiar a câștigat în fața Apple, însă Fortnite nu a mai revenit pe iDevice-uri. 

La începutul acestui an, Apple a propus modificări în politicile sale pentru App Store, pentru a respecta anumite directive ale DMA care au intrat în vigoare în martie.

Citește și