• Instagram a închis miercuri contul controversatului activist anti-vaccin Robert F. Kennedy Jr
  • Kennedy s-a poziționat în repetate rânduri împotriva vaccinurilor
  • „Am eliminat acest cont pentru că a distribuit în mod repetat informații neadevărate despre coronavirus sau vaccinuri”, au precizat reprezentanții Instagram

Instagram a închis miercuri contul controversatului activist anti-vaccin Robert F. Kennedy Jr., nepotul fostului președinte american John F. Kennedy, relatează CNN Business.

„Am eliminat acest cont pentru că a distribuit în mod repetat informații neadevărate despre coronavirus sau vaccinuri”, a declarat într-un comunicat un purtător de cuvânt al Facebook, compania care deține Instagram.

Kennedy, fiul regretatului fost procuror general, senator american și candidat la președinția SUA Robert F. Kennedy, s-a poziționat în repetate rânduri împotriva vaccinurilor. El a făcut presiuni asupra Congresului pentru a-i scuti pe părinți de la obligația de a-și vaccina copiii. Cu toate acestea, Kennedy spune că este în favoarea vaccinurilor sigure și susține că toți copiii lui au fost vaccinați.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Pagina de Facebook a democratului, cu peste 300.000 de urmăritori, este încă activă. Purtătorul de cuvânt al Facebook a declarat că nu au de gând să închidă contul deocamdată.

Într-o declarație de joi, publicată de Children’s Health Defense, ONG-ul pe care îl conduce, Kennedy a respins acuzația că postările sale erau false și a acuzat Facebook de „cenzură”.

Facebook luptă de ani de zile să combată dezinformarea despre vaccinuri și a anunțat că face noi eforturi în această direcție. Pe lângă luarea de măsuri cu privire la contul de Instagram al lui Kennedy, au fost eliminate și opt conturi și pagini de Facebook și Instagram care distribuiau informații înșelătoare despre vaccinuri.

Gigantul Tech a anunțat luni mai multe moduri în care intenționează să combată dezinformarea despre vaccinuri, inclusiv să îngreuneze găsirea conturilor de Instagram care descurajează oamenii să se vaccineze.