• Facebook și Instagram vor fi investigate pentru posibile încălcări ale normelor UE privind conținutul online legat de siguranța copiilor.
  • Meta a declarat că dispune deja de o serie de instrumente online pentru a proteja copiii.
  • Meta a prezentat un raport de evaluare a riscurilor în luna septembrie.

Meta ar fi încălcat din nou regulile Uniunii Europene. Facebook și Instagram vor fi investigate pentru posibile încălcări ale normelor UE privind conținutul online legat de siguranța copiilor. Asta au declarat joi autoritățile de reglementare din UE, fiind o măsură care ar putea duce la amenzi mari, scrie Reuters.

Companiilor din domeniul tehnologiei li se cere să încerce să combată conținutul ilegal și dăunător de pe platformele lor, în conformitate cu legea istorică a Uniunii Europene privind serviciile digitale (DSA), care a intrat în vigoare anul trecut.

Comisia Europeană a declarat că a decis să deschidă o investigație aprofundată asupra Facebook și Instagram din cauza preocupărilor legate de felul în care au gestionat platformele riscurile pentru copii. Meta a prezentat un raport de evaluare a riscurilor în luna septembrie.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

„Comisia este îngrijorată de faptul că sistemele atât ale Facebook, cât și ale Instagram, inclusiv algoritmii lor, pot stimula dependențele comportamentale la copii, a afirmat executivul UE într-o declarație.

„Comisia este preocupată și de metodele de asigurare și verificare a vârstei puse în aplicare de Meta.” Preocupările autorității de reglementare vizează accesul copiilor la conținut nepotrivit.
Meta a declarat că dispune deja de o serie de instrumente online pentru a proteja copiii.

Citește și