• Lui Trump i s-a permis să revină pe rețelele sociale în 2023 cu garduri de protecție” în vigoare.
  • Conturile lui Trump nu vor mai fi supuse sancțiunilor sporite de suspendare.
  • Acestea au fost create ca răspuns la circumstanțe extreme și extraordinare” și nu au trebuit să fie utilizate”.

Meta a eliminat restricțiile anterioare asupra conturilor de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump, pe măsură ce se apropie alegerile din 2024, a anunțat vineri compania, scrie The Guardian.

Lui Trump i s-a permis să revină pe rețelele sociale în 2023 cu garduri de protecție” în vigoare, după ce a fost interzis din cauza comportamentului său online în timpul insurecției din 6 ianuarie. Aceste guardrails” au fost acum eliminate.

În evaluarea responsabilității noastre de a permite exprimarea politică, considerăm că poporul american ar trebui să poată auzi de la candidații la președinție pe aceeași bază”, a declarat Meta într-un articol de blog, citând Convenția națională republicană, programată pentru săptămâna viitoare, care îl va oficializa pe Trump drept candidatul partidului.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Ca urmare, a declarat Meta, conturile lui Trump nu vor mai fi supuse sancțiunilor sporite de suspendare, care, potrivit Meta, au fost create ca răspuns la circumstanțe extreme și extraordinare” și nu au trebuit să fie utilizate”.

Toți candidații la președinția SUA rămân supuși acelorași standarde comunitare ca toți utilizatorii Facebook și Instagram, inclusiv acelor politici menite să prevină discursul instigator la ură și incitarea la violență”, se arată în postarea pe blog a companiei.

De la revenirea sa pe rețelele de socializare ale Meta, Trump a distribuit pe conturile sale în principal informații despre campanie, atacuri la adresa candidatului democrat Biden și meme-uri.

Criticii lui Trump și susținătorii siguranței online și-au exprimat îngrijorarea că revenirea lui Trump ar putea duce la o creștere a dezinformării și a incitării la violență, așa cum s-a văzut în timpul revoltei de la Capitoliu, care a determinat interdicția sa inițială.

Campania lui Biden a condamnat decizia lui Meta într-o declarație de vineri, spunând că este o decizie lacomă și nechibzuită” care constituie un atac direct asupra siguranței și democrației noastre”.

Restaurarea accesului său este ca și cum ai înmâna cheile de la mașină cuiva despre care știi că îți va conduce mașina într-o mulțime și de pe o stâncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei, Charles Kretchmer Lutvak. „Este ca și cum am da un megafon unui rasist autentic, care își va striga ura și supremația albă de pe acoperișuri și va încerca să o facă să devină ceva obișnuit.”

Citește și