• Până acum, limita de vârstă în Norvegia era de 13 ani, acum urcă la 15 ani.
  • Creierul copiilor nu e suficient de dezvoltat pentru social media.
  • Character.AI e dată în judecată pentru moartea unui copil.

Social media cu buletinul la control. Norvegia ridică limita de vârstă pentru accesul copiilor pe rețelele sociale. De la 13 ani, la 15 ani. Premierul norvegian crede că e o luptă contra-curentului, dar politicienii spun că cei mici trebuie protejați de „puterea algoritmilor”.

Copiii nu au creierul suficient de dezvoltat și folosesc social media incorect, spun norvegienii. Asta îi va transforma în indivizi egoiști și apatici. Un raport al autorităților norvegiene arată că mai mult de jumătate din copiii de 9, 10 și 11 ani au deja conturi pe social media.

Avem și primul proces din istorie intentat unei companii de Inteligență Artificială din cauza sinuciderii unui copil. Compania Character.AI e acuzată că chatbot-ul său, Denerys Targherien, modelat după personajul din Game of Thrones, ar fi amplificat tendințele suicidale ale copilului.

Recomandări

CÂND SE SCHIMBĂ ORA
MUSK L-A CREAT PE STARK
SENTINȚĂ REDUSĂ
„MIAU” DAT CONCEDIU
NEESON SE RETRAGE
FĂ A.I. DIN CE AI

Mama sa susține că în ultimele sale zile, băiatul de 14 ani devenise din ce în ce mai izolat și petrecea ore întregi vorbind cu chatbot-ul.

Tot pentru sănătatea mintală a copiilor, Apple va introduce o nouă funcție în iMessage, prin care copiii vor putea raporta instantaneu dacă primesc imagini sau videoclipuri cu nuditate, iar compania va trimite imediat mesajul către poliție.

Citește și