• Înșelătoria a început să facă din nou ravagii.
  • Dacă primiți vreun mesaj în care vi se cere să trimiteți un cod din 6 cifre, ignorați-l.
  • Hackerii încearcă să obțină din nou acces complet la datele personale ale utilizatorilor.

O înșelătorie periculoasă de pe WhatsApp, care a păcălit mii de utilizatori și i-a făcut să-și piardă conturile, a reapărut, scrie Daily Star. Escrocheria în cauză nu este nouă, dar este cunoscută pentru ușurința cu care îi poate păcăli pe oameni.

Aceasta presupune ca un prieten sau o persoană apropiată să vă trimită un mesaj cam în același timp în care un cod de recuperare din șase cifre este trimis pe telefonul pe care îl dețineți. Acesta vă va spune că codul v-a fost trimis din greșeală și vă va ruga să i-l transmiteți tot pe WhatsApp. Cu toate acestea, în acel moment vorbiți de fapt cu un escroc, care se folosește de contul prietenului pentru a vă viza în continuare.

Cum acționează hackerii?

Potrivit Action Fraud UK, înșelătoria pe WhatsApp a început să facă din nou ravagii, hackerii încercând să obțină din nou acces complet la datele personale ale utilizatorilor.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Dacă primiți vreun mesaj pe WhatsApp în care vi se cere să trimiteți un cod din 6 cifre, ignorați-l și raportați contul în cauză pentru spam – chiar dacă este vorba de propria bunică. Asta pentru că, odată ce hackerii vor avea acces la contul de WhatsApp, nu numai că vor putea să vă vadă toate conversațiile, dar vor putea să se dea drept dumneavoastră și să-l folosească pentru a vă înșela și contactele.

În trecut, infractorii s-au folosit de acest lucru pentru a-și păcăli prietenii și familia să trimită bani folosind link-uri PayPal dubioase. Se pare că Action Fraud a primit 60 de rapoarte despre această înșelătorie care este folosită din nou în Marea Britanie. Aceștia îi sfătuiesc pe oameni să își sune contactele dacă primesc vreodată un mesaj în care li se cer bani sau ajutor.

În plus, nu ar trebui să împărtășiți niciodată codul de activare din șase cifre al contului, chiar dacă este vorba de un prieten foarte apropiat sau de o persoană de încredere. În cele din urmă, activați autentificarea cu doi factori pe contul de WhatsApp doar pentru un nivel suplimentar de securitate.

Citește și: