• Guvernul britanic a introdus noi reglementări care vizează creşterea securităţii telefoanelor, interzicând parolele slabe precum „admin” sau „12345″.
  • Măsura are ca scop protejarea consumatorilor de hackeri şi atacurile cibernetice tot mai frecvente.
  • Măsurile de protecţie a consumatorilor împotriva hacking-ului şi a atacurilor cibernetice intră în vigoare luni.

Tehnologia care vine cu parole slabe, cum ar fi „admin” sau „12345”, va fi interzisă în Marea Britanie, în conformitate cu noile legi care prevăd că toate dispozitivele inteligente trebuie să îndeplinească standarde minime de securitate.

Măsurile de protecţie a consumatorilor împotriva hacking-ului şi a atacurilor cibernetice intră în vigoare luni, a anunţat Departamentul pentru Ştiinţă, Inovare şi Tehnologie, conform The Guardian.

Asta înseamnă că producătorii de telefoane, televizoare şi sonerii inteligente, printre altele, sunt acum obligaţi din punct de vedere legal să protejeze dispozitivele conectate la internet împotriva accesului infractorilor cibernetici, iar utilizatorii sunt invitaţi să schimbe orice parolă obişnuită.

Recomandări

SUA REACȚIONEAZĂ
SE PREGĂTESC PARTIDELE
GRANT SE DESTĂINUIE
INOVĂM MEDICINA?
ZELE: 2025 VA DECIDE
TE SIMȚI BINE ÎN CORPUL TĂU

Autorităţile britanice speră că noile măsuri vor ajuta clienţii să aibă încredere în cumpărarea şi utilizarea produselor, într-o perioadă în care consumatorii şi întreprinderile sunt atacate de hackeri într-un ritm tot mai alert.

Ministrul ştiinţei şi tehnologiei, Jonathan Berry, a declarat: „Pe măsură ce viaţa de zi cu zi devine din ce în ce mai dependentă de dispozitivele conectate, ameninţările generate de internet se multiplică şi devin şi mai mari. Începând de astăzi, consumatorii vor fi mai liniştiţi că dispozitivele lor inteligente sunt protejate de infractorii cibernetici, deoarece introducem legi în premieră mondială care vor garanta că viaţa privată, datele şi finanţele lor personale sunt în siguranţă. Ne-am angajat să facem din Regatul Unit cel mai sigur loc din lume în care să fii online, iar aceste noi reglementări marchează un salt semnificativ către o lume digitală mai sigură”.

Citește și