• Lori Lightfoot, primarul din Chicago, a făcut un anunț care a stârnit indignare în rândul presei.
  • Primărița a transmis că la aniversarea a doi ani de mandat va acorda interviuri față în față doar jurnaliștilor de culoare.
  • Lightfoot consideră că jurnaliștii din Chicago sunt în proporție copleșitoare albi.

Jurnaliștii din Chicago se află în plin scandal, după ce primarul Lori Lightfoot a anunțat că la aniversarea a doi ani de mandat va acorda interviuri față în față doar jurnaliștilor de culoare. Edilul e de părere că jurnaliștii din Chicago sunt în proporție copleșitoare albi, scrie USA Today.

„Am candidat pentru a sparge status quo-ul ce îi lăsa pe atât de mulți pe dinafară. Nu este vorba doar de Primărie. Este rușinos că, în 2021, jurnaliștii acreditați la primărie sunt în proporție copleșitoare albi într-un oraș unde peste jumătate dintre cetățeni se identifică drept negri, latino, asiatici sau nativi americani”, a reacționat primărița pe Twitter.

Decizia edilului a stârnit diverse reacții în rândul presei, dar și pe rețelele sociale, unde o parte laudă inițiativa lui Lori Lightfoot, în timp ce alții o contestă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

„Sunt un reporter latino de la Chicago Tribune a cărui solicitare de interviu a fost aprobată astăzi. Totuși, am cerut cabinetului primarului să ridice condiția impusă celorlalți, iar când am fost refuzați, am anulat respectuos interviul”, a spus reporterul Gregory Pratt.

„Să alegi un jurnalist pe baza culorii pielii este chiar revoltător”

În schimb, Mary Ann Ahern, jurnalistă la WMAQ-TV, cea care a dat prima știrea despre decizia primăriței, a spus că Lightfoot pare că evită jurnaliștii cu care are des diferențe de opinie.

„Să alegi un jurnalist pe baza culorii pielii este chiar revoltător. Ea crede că sunt rasistă? Asta vrea să spună?”, a spus Ahern.

„Cu toată indignarea asta, voi dați de înțeles că jurnaliștii negri și latino nu sunt capabili să pună întrebări grele”, a scris TriiBE (o platformă digitală cu accent pe populația de culoare) pe Twitter, adăugând că a obținut un interviu cu primărița.