Provocare periculoasă pe TikTok. Doi copii din Marea Britanie au fost supuși unor operații chirurgicale complicate

Sursă foto: Profimedia
  • Provocările cu „Magneto Balls” au devenit din ce în ce mai populare pe TikTok
  • Copiii ajung să ingereze bile metalice și au nevoie de intervenții chirurgicale complicate
  • 65 de copii din Marea Britanie au fost supuși unor operații chirurgicale complexe în urma provocărilor de pe rețeaua de socializare
  • Marea Britanie dorește interzicerea magneților de tip „Magneto Balls”

Provocările de pe TikTok nu sunt întotdeauna amuzante sau sigure pentru cei care le dau curs, uneori ajungându-se la situații extreme, precum accidente grave sau chiar suicid. Cel mai recent trend de pe platforma de socializare implică magneți și presupune folosirea acestora pentru a imita piercingurile.

Magneto Balls și efectele sale periculoase

Magneto Balls”, așa cum este cunoscut tipul de magneți folosiți în cele mai recente challenge-uri de pe TikTok, sunt puși de creatorii de conținut în diferite părțile ale corpului, cel mai frecvent pe limbă sau în nas, pentru a lăsa impresia că sunt piercinguri.

Marea Britanie a anunțat că dorește interzicerea magneților de tip „Magneto Balls” după ce doi copii, de 11 și 13 ani, au fost supuși unor intervenții chirurgicale complicate necesare după ce aceștia au înghițit bilele metalice.

Un copil de 11 ani, în stare gravă

Ellis Tripp, un copil în vârstă de 11 ani, din Worcester, luptă pentru viaţa sa după ce a înghiţit bile magnetice, încercând o provocare de pe TikTok. Băieţelul a suferit două operaţii de urgenţă şi se află în stare critică după ce a înghiţit cinci bile magnetice.

Iniţial, copilul s-a plâns de dureri de stomac, iar medicii au crezut că are apendicită. Au observat apoi că apendicele era în regulă, iar în timpul unor analize o bilă magnetică s-a lipit de unul din instrumentele cu ajutorul cărora cercetau cauza durerii.

Rămâne neclar cum a înghiţit băiatul bilele magnetice, deoarece familia sa susţine că nu le are în casă, iar copilul nu are TikTok.