• Robotul umanoid Fedor a fost retras de pe Twitter
  • Fedor i-a pârât pe cosmonauți că au băut alcool pe Stația Spațială
  • Robotul umanoid nu mai poate posta pe rețeaua socială

Robotul spațial rusesc Fedor a fost retras de pe Twitter fiindcă i-a pârât pe cosmonauți că au băut alcool pe Stația Spațială, scrie The Moscow Times.

Drept pedeapsă că i-a dat de gol pe foștii cosmonauți Maxim Surayev și Alexander Samokutyayev, care au criticat programul spațial, robotul nu mai poate posta acum pe rețeaua socială. Interdicția a primit-o după un val de tweet-uri în care îi critica pe foștii cosmonauți acum parlamentari, spunând despre ei că erau neprofesioniști și „bețivi“.

„Roboții, spre deosebire de Suraev și Samokutyaev, nu au slăbiciuni, nu încalcă interdicția de consum de alcool pe stația orbitală și nu vorbesc prostii. Roboții îndeplinesc toate sarcinile de zbor fără comentarii“, a scris Fedor în una dintre ultimele sale postări.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Opinia mea despre oameni este proastă“, a încheiat robotul.

Unul dintre cei jigniți, Maxim Surayev, a criticat public programul spațial rusesc, condus de fostul vicepremier Dmitri Rogozin. Fostul vicepremier a respins însă acuzațiile, afirmând că robotul umanoid postează pe Twitter „de capul lui“.

Îți reamintesc că Fedor (Final Experimental Demonstration Object Research) a fost primul robot umanoid pe care Rusia l-a trimis în spațiu. Are 1,8 metri înălțime, imită aproape perfect mișcările umane, folosește unelte, conduce vehicule și se poate ridica de jos atunci când cade.