• Șefii Facebook, Google și Twitter au apărut în fața Camerei Reprezentanților.
  • Ei au fost audiați cu privire la măsurile luate pentru stoparea dezinformării.
  • Mark Zuckerberg a criticat decizia ca Donald Trump să fie interzis de pe rețele.

Facebook, Google și Twitter nu mai pot face ce le taie capul. Insurecția de la Capitoliu din ianuarie a adus în discuție puterea platformelor de social media, iar șefii celor trei companii au fost chemați la raport de senatorii americani.

Mike Doyle, senator Pennsylvania: „Puterea acestei tehnologii este grozavă și înspăimântătoare și fiecare dintre voi a eșuat în a vă proteja utilizatorii și întreaga lume de cele mai periculoase consecințe ale creațiilor voastre”

Șefii Big Tech au fost nevoiți să dea explicații în fața senatorilor. Ei au fost întrebați despre felul în care companiile lor încearcă să stopeze dezinformarea de pe platformă și postările extremiste. Mark Zuckerberg a admis că situația a scăpat de sub control, însă nu crede că autoritățile unei țări trebuie să fie cele care controlează rețelele de socializare.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Mark Zuckerberg, CEO Facebook: „Oamenii sunt îngrijorați că aceste platforme pot să interzică liderii lumii. Și eu sunt. Nu cred că aceste companii private ar trebui să ia aceste decizii singure. Trebuie să existe un proces pentru tragerea la răspundere, de aceea am creat o comisie independentă de monitorizare care ne poate întoarce deciziile. Avem nevoie de reguli alese în mod democratic pentru internet”

Twitter a fost prima platformă care l-a interzis pe Donald Trump în urma atacului de la Capitoliu. Jack Dorsey, CEO-ul companiei, continuă să apere această decizie și se opune existenței unei autorități care să decidă ce fac rețelele de socializare.

Jack Dorsey, CEO Twitter: „Forțarea fiecărei afaceri să se comporte în același mod reduce inovația și alegerea individuală și diminuează idealul unei piețe libere. Dacă mâine ne trezim și decidem să cerem Guvernului să ne spună ce conținut să ștergem și ce să păstrăm, putem să ne trezim cu un serviciu care nu mai poate fi folosit pentru a trage la răspundere un guvern. Aceasta este realitatea în multe țări și este împotriva dreptului unui individ”