• Ciudatul cartof a fost instalat miercuri în satul Xylofagou din Cipru.
  • Acesta a atras rapid atenția utilizatorilor de rețele sociale pentru forma sa sugestivă.
  • Un oficial a declarat că forma reprezintă cartofii alungiti crescuți în zonă.

O statuie cu aspect falic, ridicată pentru a onora producția de cartofi dintr-un sat cipriot, a atras batjocura pe rețelele de socializare. Ciudatul cartof a fost instalat miercuri în satul Xylofagou, în apropiere de Ayia Napa, în Cipru.

Xylofagou face parte dintr-un grup de sate cunoscute sub numele de Kokkinochoria, sau Satele Roșii, care sunt renumite pentru cultivarea legumelor, în special a cartofilor, în solul roșu. Statuia a fost numită „Marele cartof” și se află lângă stadionul local Olympos Xylofagou, potrivit Cyprus Mail.

Aceasta a fost ridicată pentru a celebra satele înaintea unui viitor Festival al cartofului.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Utilizatorii rețelelor de socializare au ironizat statuia neterminată, spunând că arată mai degrabă ca un apendice masculin sau ca o jucărie sexuală decât ca un cartof.

Unii au spus că monumentul ar trebui să fie decorat pentru a semăna cu Mr Potato Head, în timp ce alții au făcut comparații cu racheta New Shepard a fondatorului Amazon, Jeff Bezos, care a fost, de asemenea, ridiculizată pentru forma sa sugestivă.

Dar oficialii locali rămân neimpresionați de aceste persiflări, iar liderul comunității Xylofagou, George Tasou, care a organizat proiectul, a declarat: „Nu există publicitate negativă”.

„Am vrut ca acest cartof să devină un punct de referință în comunitate și mă bucur, deoarece defăimarea care are loc este de fapt cea mai bună reclamă pentru noi”, a spus el.

Tasou a declarat că a fost inspirat să creeze o statuie care să onoreze cartoful local după ce a văzut monumentul Big Fish din Belfast.

După ce mulți au spus că statuia pare falică, el a precizat că monumentul se bazează pe Spunta, cartoful de sămânță alungit, cultivat în zonă.

Tasou a mai adăugat că statuia este încă neterminată și va costa în total aproximativ 8.000 de euro.

Comediantul local Stevie Georgiou a glumit: „Am reușit să transformăm Xylofagou în gazda premiilor internaționale pentru penisuri din 2021”, adăugând că poate spune „din toată inima că suntem bătaia de joc a Europei”.