• Un studiu publicat în Journal of Social and Personal Relationships investighează legătura între algoritmii social media și sentimentele de singurătate.
  • Concluziile au relevat că singurătatea poate influența modul în care utilizatorii percepeau algoritmii în timp.
  • Descoperirile sugerează că utilizatorii care consideră algoritmii ca fiind receptivi și susținători experimentează mai puțină singurătate.

Algoritmii rețelelor sociale îți influențează sentimentul de singurătate. Un nou studiu explorează legătura dintre percepția asupra algoritmilor Instagram și nivelul de izolare socială. Cercetarea oferă perspective interesante asupra modului în care interacțiunea om-algoritm poate afecta starea de bine psihologică.

Studiul recent publicat în Journal of Social and Personal Relationships investighează legătura între algoritmii social media și sentimentele de singurătate. În contextul unei dezbateri aprinse despre impactul social media asupra sănătății mintale, cercetarea examinează modul în care percepțiile utilizatorilor despre algoritmii platformelor precum Instagram pot influența nivelurile de singurătate.

Descoperirile sugerează că utilizatorii care consideră algoritmii ca fiind receptivi și susținători experimentează mai puțină singurătate, în timp ce, cei care îi percep ca fiind insensibili sau respingători tind să se simtă mai izolați. Studiul a inclus două componente principale: o analiză transversală cu 468 de utilizatori Instagram, care a evaluat percepțiile acestora despre algoritmii platformei, și un studiu longitudinal pe 155 de studenți, care a examinat evoluția în timp a relației, dintre percepțiile asupra algoritmilor și nivelurile de singurătate.

Recomandări

200 DE CANDIDAȚI SE RETRAG ÎN FRANȚA
BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
ISRAELUL REDUCE ACȚIUNILE MILITARE DIN GAZA
CONTINUĂ NEGOCIERILE PENTRU PREZIDENȚIALE
ROMÂNIA VS. OLANDA
HAPPY WORK PLACE

Concluziile au relevat că singurătatea poate influența modul în care utilizatorii percepeau algoritmii în timp, sugerând o posibilă buclă de feedback în care stările de singurătate pot amplifica percepțiile negative despre curația algoritmică și invers. Această cercetare adâncește înțelegerea complexității relației dintre social media și sănătatea mintală, subliniind importanța percepțiilor individuale asupra modului în care tehnologiile digitale afectează starea psihologică.

Citește și