• TikTok a declarat marți că lucrează cu FTC de mai bine de un an pentru a răspunde preocupărilor agenției.
  • Noua investigație are loc cu câteva zile înainte de o așteptată contestație legală din partea TikTok cu privire la o lege adoptată în aprilie.
  • Ancheta a descoperit motive pentru a crede că inculpații numiți încalcă sau sunt pe cale să încalce legea și că o procedură este în interesul public”, a declarat FTC într-un comunicat.

O plângere privind presupuse încălcări ale vieții private a copiilor a fost trimisă marți de Comisia Federală pentru Comerț către Departamentul de Justiție, scrie The Independent.

Noua investigație are loc cu câteva zile înainte de o așteptată contestație legală din partea TikTok cu privire la o lege adoptată în aprilie, care cere companiei ByteDance, care este controlată de chinezi, să cedeze activele din SUA ale aplicației de socializare până la 19 ianuarie, în caz contrar riscând o interdicție.

În martie, o sursă a declarat pentru Reuters că FTC ar putea rezolva o investigație asupra TikTok în legătură cu presupusele practici defectuoase de confidențialitate și securitate a datelor, fie prin intentarea unui proces, fie prin ajungerea la o înțelegere.

Recomandări

PUTIN DESCHIDE O POARTĂ SPRE DONEȚK
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP
CE SCHIMBĂRI ADUC LABURIȘTII ÎN SCOȚIA?
CUM EVIȚI SĂ-ȚI FIE ANULAT ZBORUL?
UNDE TE CAZEZI DACĂ ALEGI DUBAI?
SUNAK DEMISIONEAZĂ DIN FRUNTEA PARTIDULUI

Ancheta a descoperit motive pentru a crede că inculpații numiți încalcă sau sunt pe cale să încalce legea și că o procedură este în interesul public, astfel că Comisia a votat pentru a trimite o plângere către Departamentul de Justiție”, a declarat FTC într-un comunicat.

În 2020, Reuters a raportat pentru prima dată că FTC și Departamentul de Justiție al SUA analizează acuzațiile potrivit cărora populara aplicație de socializare nu a respectat un acord din 2019 care vizează protejarea confidențialității copiilor.

Deși Comisia nu face de obicei public faptul că a sesizat o plângere, am stabilit că a face acest lucru în acest caz este în interesul public”, a continuat declarația, fără a oferi detalii.

TikTok a declarat marți că lucrează cu FTC de mai bine de un an pentru a răspunde preocupărilor agenției.

Citește și