TikTok se confruntă cu o nouă investigație în SUA privind posibile încălcări ale vieții private a copiilor

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 28: In this photo illustration, a TikTok logo is displayed on an iPhone on February 28, 2023 in London, England. This week, the US government and European Union's parliament have announced bans on installing the popular social media app on staff devices. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

O plângere privind presupuse încălcări ale vieții private a copiilor a fost trimisă marți de Comisia Federală pentru Comerț către Departamentul de Justiție, scrie The Independent.

Noua investigație are loc cu câteva zile înainte de o așteptată contestație legală din partea TikTok cu privire la o lege adoptată în aprilie, care cere companiei ByteDance, care este controlată de chinezi, să cedeze activele din SUA ale aplicației de socializare până la 19 ianuarie, în caz contrar riscând o interdicție.

În martie, o sursă a declarat pentru Reuters că FTC ar putea rezolva o investigație asupra TikTok în legătură cu presupusele practici defectuoase de confidențialitate și securitate a datelor, fie prin intentarea unui proces, fie prin ajungerea la o înțelegere.

Ancheta a descoperit motive pentru a crede că inculpații numiți încalcă sau sunt pe cale să încalce legea și că o procedură este în interesul public, astfel că Comisia a votat pentru a trimite o plângere către Departamentul de Justiție”, a declarat FTC într-un comunicat.

În 2020, Reuters a raportat pentru prima dată că FTC și Departamentul de Justiție al SUA analizează acuzațiile potrivit cărora populara aplicație de socializare nu a respectat un acord din 2019 care vizează protejarea confidențialității copiilor.

Deși Comisia nu face de obicei public faptul că a sesizat o plângere, am stabilit că a face acest lucru în acest caz este în interesul public”, a continuat declarația, fără a oferi detalii.

TikTok a declarat marți că lucrează cu FTC de mai bine de un an pentru a răspunde preocupărilor agenției.

Citește și

Exit mobile version