• TikTok nu a împărtășit detalii suplimentare despre autorii atacului cibernetic sau despre modul în care a fost efectuat.
  • Unul dintre conturile compromise a aparținut postului de știri CNN.
  • TikTok a precizat că și contul vedetei de reality TV Paris Hilton a fost vizat, dar nu a fost compromis.

TikTok spune că se ocupă de un atac cibernetic care a vizat mai multe branduri și celebrități. Aplicația de partajare de videoclipuri, deținută de compania chineză ByteDance, a declarat pentru BBC că un număr „foarte limitat” de conturi a fost compromis.

Aceasta a adăugat că lucrează cu utilizatorii pentru a restabili accesul la conturile lor. TikTok nu a împărtășit detalii suplimentare despre autorii atacului cibernetic sau despre modul în care a fost efectuat.
Unul dintre conturile compromise a aparținut postului de știri CNN.

„Am colaborat îndeaproape cu CNN pentru a restabili accesul la cont și pentru a implementa măsuri de securitate îmbunătățite pentru a le proteja contul în continuare”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok. „Suntem dedicați să menținem integritatea platformei și vom continua să monitorizăm orice altă activitate neautentică.”

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

TikTok a precizat că și contul vedetei de reality TV Paris Hilton a fost vizat, dar nu a fost compromis.
Hilton, care are peste 10 milioane de urmăritori pe TikTok, este un utilizator activ al platformei.

Vestea vine în contextul în care TikTok se confruntă cu o interdicție în SUA, dacă nu va fi vândut de către compania mamă chineză. Platforma are milioane de utilizatori în întreaga lume, dar s-a confruntat cu întrebări legate de securitatea datelor utilizatorilor și de legăturile sale cu guvernul de la Beijing.

De asemenea, platforma se profilează ca un nou câmp de luptă pe rețelele de socializare pentru alegerile din SUA. La începutul acestei luni, Donald Trump s-a alăturat TikTok, în ciuda faptului că a încercat să o interzică din motive de securitate națională în timpul președinției sale.

Trump, care a adunat peste cinci milioane de adepți de la lansarea contului său sâmbătă, a declarat că va folosi „toate instrumentele disponibile pentru a vorbi direct cu poporul american”.

Citește și