• Utilizatorii Reddit spun că folosesc „sigur” ca un răspuns sarcastic.
  • Mesajele text sunt interpretabile, emoticoanele pot schimba sensul.
  • Răspunsul „sigur” este echivalentul răspunsului „K”.

Un singur cuvânt poate strica o prietenie, deci ai grijă ce le răspunzi prietenilor prin mesaje. Mesajele text sunt interpretabile- ,,sigur” devine un cuvânt agresiv – îi poate da mixt feelings persoanei care ți-a adresat o întrebare, scrie New York Post.

Utilizatorii Reddit spun că folosesc acest răspuns doar atunci când sunt sarcastici sau când n-au chef de o activitate.

Un sociolingvist american a zis că un om care răspunde așa, ezită sau e indecis, doar emoticoanele pot anima răspunsul. Este ca atunci când cineva răspunde sec cu un K, în loc de OK.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

„Folosesc de obicei „sigur” într-un mod sarcastic și lipsit de entuziasm”, a scris o persoană.

„În general, folosesc sure atunci când nu sunt atât de investit sau entuziasmat de asta, dar sunt dispus să accept. Ca și cum ai spune „în regulă”, a fost de acord altul.

Sociolingvistul Cynthia Gordon, profesor asociat la Universitatea Georgetown, a declarat pentru HuffPost că „sigur” are o calitate „indecisă” și „ezitantă”, sau chiar pasivă agresivă, similară cu utilizarea punctului pentru a încheia un mesaj sau pur și simplu tastarea literei „k”. ”

Deși cu toții putem beneficia de a fi „mai generoși cu interpretările noastre” ale textelor, ea a recunoscut că folosirea unor semne de punctuație veselă sau redactarea unei propoziții mai complete ar putea prezenta mai mult entuziasm decât un simplu „sigur”.

Citește și