• YouTube va restricționa videoclipurile care prezintă arme de casă și arme automate pentru utilizatorii sub 18 ani.
  • Rănile provocate de arme de foc au fost principala cauză de deces în rândul copiilor și adolescenților din SUA începând din 2020.
  • Katie Paul, director al Tech Transparency Project, s-a întrebat de ce a durat atât de mult timp până când platforma a emis o nouă politică.

YouTube a anunțat că introduce noi restricții privind videoclipurile în care apar arme de foc, după apelurile repetate ale militanților pentru limitarea materialelor potențial traumatizante, anunță Sky News.

Începând cu data de 18 iunie, platforma de partajare de videoclipuri a declarat că va interzice orice videoclipuri care demonstrează cum se îndepărtează dispozitivele de siguranță ale armelor de foc.

De asemenea, YouTube, care este deținut de Google, va restricționa videoclipurile care prezintă arme de casă și arme automate pentru utilizatorii sub 18 ani.

Recomandări

MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII
TESLA ȘI-A REDUS CU 14% PERSONALUL
CE S-A ÎNTÂMPLAT CU GRUPUL WAGNER?
MACRON NU MAI APARE PE AFIȘELE PARTIDULUI

În timp ce militanții au salutat inițiativa, aceștia au declarat că YouTube trebuie să demonstreze că ia „măsuri reale” pentru a împiedica expunerea copiilor la conținut potențial traumatizant sau la materiale care ar putea încuraja violența.

Rănile provocate de arme de foc au fost principala cauză de deces în rândul copiilor și adolescenților din SUA începând din 2020, potrivit unui raport al Fundației National Institute for Health Care Management (NIHCM), cu sediul la Washington.

Katie Paul, director al Tech Transparency Project, s-a întrebat de ce a durat atât de mult timp până când platforma a emis o nouă politică și a declarat că grupul va urmări să vadă cât de eficient aplică YouTube noile sale reguli.

„Armele de foc sunt prima cauză de deces pentru copiii și adolescenții din America”, a declarat Paul, al cărei grup a solicitat de mult timp un control mai strict al vârstei pentru videoclipurile online cu arme de foc.

Citește și