• E cod portocaliu de grindină și vijelii în 16 județe din Oltenia, Muntenia și Banat.
  • Vântul ar putea trece de 80 km/h și va cădea grindină.
  • În Capitală crește probabilitatea de furtuni după-amiază, iar maxima va fi de 33°C.

Meteorologii au emis în această dimineață avertizări de furtuni în mai multe regiuni ale țării. Sunt așteptate ploi torențiale, vijelii și grindină.

Potrivit ANM, sunt vizate de Codul portocaliu judeţele Bihor, Sălaj, Cluj, Mureş, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea şi Argeş.

În aceste zone vor fi intensificări ale vântului, rafale în general de 60-80 km/h, vijelii, grindină de medii şi posibil mari dimensiuni, poli torenţiale şi frecvente descărcări electrice.

Recomandări

LASCONI CANDIDEAZĂ LA PREZIDENȚIALE
LE PEN CONDUCE ÎN SONDAJE
NY TIMES, CONTRA LUI BIDEN
ELECTRIC CASTLE TE PROVOACĂ
PROTESTE DE AMPLOARE ÎN GERMANIA
ATENȚIE DACĂ MERGI ÎN GRECIA!

Avertizarea Cod portocaliul intră în vigoare luni la ora 15.00, cea Cod galben luni la ora 12.00 şi sunt în vigoare până marţi la ora 3.00.

Cum va fi vremea în Capitală

Vremea va fi, luni, călduroasă în Capitală, cu maxime de până la 34 de grade, iar după-amiază se vor înregistra averse şi vânt puternic, potrivit prognozei speciale pentru Bucureşti emise de ANM.

Astfel, de luni de la ora 10.00 până marţi la ora 3.00, vremea în Capitală va fi călduroasă, cu disconfort termic în creştere, astfel că după-amiază indicele temperatură-umezeală ITU va atinge pragul critic de 80 de unităţi.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat, iar din a doua parte a zilei vor fi perioade cu înnorări, intensificări ale vântului cu viteze în general de 55-60 km/h, vijelii, grindină, averse şi descărcări electrice.

Temperatura maximă va fi de 33-34 de grade.