• 17 județe și Capitala sunt astăzi sub cod galben de caniculă. Maximele vor urca până la 36°C.
  • În Capitală disconfortul termic va crește după-amiaza, iar nopțile următoare devin tropicale.
  • Valul de căldură va continua cel puțin până la finalul săptămânii, cu maxime ce ar putea depăși 40°C în regiunile sudice și vestice.

Cu două zile înainte de începutul verii astronomice, meteorologii anunță un nou val intens de căldură. Acest episod neobișnuit de cald pentru această perioadă, ar putea fi unul de durată.

Este în vigoare o avertizare de caniculă. Ce zone sunt vizate?

Zonele sudice și vestice sunt obiectul principal al acestei avertizări emise de meteorologi. Sunt temperaturi care deja ajung la 35-36 de grade Celsius, astfel că în această după-amiază, pentru câteva ore, disconfortul termic va fi destul de ridicat.

În Capitală sunt 35-36 de grade la prânz, dar se vor resimți mai multe în oraș. Chiar dacă suntem la două zile de începutul verii astronomice, ne confruntăm deja cu al doilea val de căldură, un lucru destul de atipic.

Recomandări

TRUMP ARE O FORMĂ DE IMUNITATE
JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
SCHIMBĂRILE CLIMATICE FAC RAVAGII
TYLA E „CEL MAI BUN ARTIST NOU"
TREI CAI GALOBEAZĂ LIBERI PRIN LONDRA
CE SPUNE TIMBERLAKE DESPRE ARESTARE

Când va avea intensitatea maximă acest val de căldură?

Nu suntem departe de această intensitate maximă. Zilele de joi și vineri vor fi probabil cele mai călduroase. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade în partea de sud a țării, și la 38 de grade în partea de vest. De mâine, acest val de căldură va cuprinde toată țara și este foarte probabil să dureze până la începutul săptămânii viitoare.

Citește și