• Urmează 2 zile cu 35-37°C în Oltenia și Muntenia, iar prima decadă din August va aduce un nou val intens de căldură.
  • Primele 2 luni de vară au fost neobișnuit de răcoroase și ploioase în vestul Europei.
  • Dacă ai ales o vacanță în Spania sau Italia, pregătește-te pentru multe zile de foc. Vor fi 40°C la umbră.

Canicula revine de mâine în sudul României, dar de această dată nu va dura prea mult. Iar Jocurile Olimpice de la Paris au început sub asediul ploilor, în timp ce mercurul termometrelor a urcat la 44 de grade în sudul Spaniei.

Cât durează acest episod de caniculă și ce zone sunt vizate?

Din fericire, este un episod care ține doar două zile, în speță mâine și păi mâine. Iar maximele urcă spre 35-37 de grade Celsius în Altenia-Muntenia. În speță Craiova-București vom avea după-amiezi caniculare.

Este un episod foarte scurt, dar de marți încolo, cel puțin vreo două-trei zile, revenim la temperaturi normale pentru această perioadă adică nu mai trecem de 32 de grade Celsius.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
S.O.S SECRET SERVICE
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA

Toată atenția este îndreptată zilele acestea către Paris, unde ploile nu au contenit la deschiderea Jocurilor Olimpice. Ce urmează acolo?

În Paris, vremea se încălzește de la o zi la alta. Este ultima zi cu ploi. De mâine va fi soare, iar temperaturile cresc. Marți va fi a doua zi cu 35 de grade acest ivern la Paris. În comparație, în București am avut 34 de zile caniculare cu peste 35 de grade.

La Paris, este doar o zi până acum cu vreme caniculară. A fost o vară foarte ploioasă, dar lucrurile par să se schimbe.

Ce se întâmplă în restul Europei?

E un val de căldură persistent de această dată în zona de sud-vest a Europei. L-am avut pe cel din urmă cu două săptămâni, în zona de sud-vest a Europei, inclusiv în România.

Ieri, în Spania, temperatura a urcat până la 44 de grade Celsius. Va continua în săptămâna viitoare acest val de căldură, în special în peninsula Iberică Spania, Portugalia, poate și sudul Franței Italia, Grecia. Dacă avem de gând să mergem în vacanță acolo, trebuie să fim pregătiți să stăm cu temperaturi de aproape 40 de grade sau chiar mai mari.

Și în România, prima decada lunii august, pare să aducă iarăși un val intens și persistent de căldură. Între timp, dacă nu plecăm în vacanță și rămânem în România, ne bucurăm de aceste zile care sunt ceva mai răcoroase decât ultima săptămână.

Citește și