• În București și alte 20 de județe furtunile au făcut ravagii.
  • Vântul a bătut și cu 90 km/h, iar grindina s-a depus în strat gros.
  • 120 de străzi și 230 de locuințe au fost inundate.
  • 97 de mașini au fost avariate, iar 111 copaci și stâlpi au căzut.

După Coldplay, au urmat….vijelia și uraganul. Furtuna a paralizat Bucureștiul și alte 20 de județe din țară. Vântul a bătut chiar și cu 90 km/oră, iar un strat gros de grindină a acoperit inclusiv scena de pe Arena Națională pe care a cântat Coldplay.

Mesajele Ro-Alert au ridicat în picioare bucureștenii și au anunțat, după ora 23.30, cod roșu de furtuni. Peste 120 de străzi și aproape 230 de locuințe au fost inundate, 97 de mașini au fost avariate și peste 100 de copaci și stâlpi au căzut. În multe zone din Capitală, s-a strâns atât de multă apă, încât ajungea până la mijlocul portierelor de la mașini. Mulți șoferi au fost nevoiți să își abandoneze autoturismele.

Cod roșu a fost și la 112, dar de apeluri. Peste 15.700 au fost înregistrate în toată țara. Numai în zona București-Ilfov au fost 4.500 în doar două ore, cu un maxim de 77 de apeluri pe minut. Situația a fost….turbulentă și în aer. Trei stewardese au fost rănite în timpul unui zbor București-Hamburg, din cauza turbulențelor. Piloții au făcut cale întoarsă, iar femeile au fost internate. Mai multe avioane care ar fi trebui să aterizeze pe Otopeni, au fost redirecționate pe alte aeroporturi.

Recomandări

PUTIN AMENINȚĂ COREEA DE SUD
CÂND VOR FI ALEGERILE PREZIDENȚIALE?
FALCO A INTERZIS DEBARCAREA TURIȘTILOR
RUSIA ATACĂ MASIV UCRAINA
LGBTQ+ SE OPUNE POLITICII LUI ORBAN
SWIFT FACE SELFIE CU CHARLOTTE ȘI GEORGE

Citește și