• 12 județe din vest, centru și sud sunt astăzi sub cod portocaliu de caniculă, în timp ce în est se răcorește ușor.
  • Ieri, a fost cea mai caldă zi de iunie din istoria observațiilor la Târgoviște și Râmnicu Vâlcea, iar în capitală maxima a urcat la 39°C.
  • Weekend-ul aduce vreme extrem de caldă în Banat, Oltenia și Muntenia, iar furtunile apar seara în vest, centru și nord.

Meteorologii au emis în această dimineață cod roșu de caniculă în mai multe județe din sudul țării. Acesta intră în vigoare începând de mâine, iar de duminică și Capitala se va afla sub incidența sa.

La ce ne așteptăm astăzi?

Astăzi se mai răcorește puțin prin partea de est a țării. Nu avem temperaturi mai mari de 30-32 de grade, dar rămâne foarte cald în partea de est și sud vest, unde, în continuare, așteptăm 37-38 de grade. Acest val de căldură pare să se mențină în partea de sud-vest a țării.

Ieri a fost cea mai caldă zi din istoria observațiilor, la Târgoviște și Râmnicu Vâlcea, unde n-a mai fost niciodată înregistrată o zi atât de caldă în luna iunie.

Recomandări

JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
SCHIMBĂRILE CLIMATICE FAC RAVAGII
CE SPUNE TIMBERLAKE DESPRE ARESTARE
EXTREMA DREAPTĂ SĂRBĂTOREȘTE
BANNON: „ARMATA MAGA ESTE PREGĂTITĂ”
PUBLICUL NU A FOST PREA ÎNCÂNTAT DE SZA

Cod roșu în weekend. Ce zone sunt vizate?

Vorbim de zone din sudul țării. Într-adevăr, este primul cod roșu de caniculă al verii, ceea ce înseamnă că temperaturile sunt extreme. Sunt aproape de cele mai mari înregistrate în luna iunie, din nou, și, bineînțeles, este și aspectul că acest val de căldură deja persistă de câteva zile. Avem disconfort termic important. Duminică, și Capitala va fi sub cod roșu de caniculă, așa că ne pregătim pentru încă două-trei zile foarte fierbinți și, la final de săptămână vorbim și de furtuni, furtuni care încep să apară, la început prin partea de vest, apoi, până duminică, și prin nord și centru.

După acest weekend, valul de căldură va continua în partea de sud a țării.

Citește și