• Avionul lui Jeff Bezos petrece anual în aer 25 de zile și eliberează 2908 tone de CO2.
  • Elon Musk are două avioane, care emit 5497 tone de CO2 pe an.
  • Cei mai bogați 23 de oameni din lume petrec în medie anual 425 de ore în aer.

Jeff Bezos, patronul companiei Amazon are o avere estimată la 200 miliarde dolari. Se deplasează cu avioane private și iahturi, care emană tone de dioxid de carbon în mediu. Iar ca el sunt mulți miliardari.

Există un studiu foarte detaliat publicat de organizația neguvernamentală Oxfam. Principalul scop al organizației Oxfam este eliminarea foametei la nivel global. Iar în acest context, ei au analizat ce anume provoacă această foamete. Încălzirea globală este principala cauză a foametei la nivel mondial, afectând recoltele agricole și nu numai. Cum se produce această încălzire globală? În principal, prin emisia de dioxid de carbon. Ce contribuie cel mai mult la aceste emisii? Avioanele private și iahturile celor mai bogați oameni ai lumii, ca Jeff Bezos.

Cum poluează mediul bogații lumii

Oxfam estimează că un angajat Amazon, a cărui patron este Jeff Bezos, ar trebui să lucreze peste 200 de ani pentru a produce la fel de mult dioxid de carbon cât emite avionul privat al lui Bezos într-un singur an. Este vorba de o cantitate de 2.908 tone de dioxid de carbon, emisă anual. Avionul lui Elon Musk, de exemplu, generează o emisie totală de aproape 5.500 de tone de dioxid de carbon pe an, acesta deținând două avioane private.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Iahturile emit chiar și mai mult dioxid de carbon, ajungând la aproximativ 5.672 de tone anual.

Cei mai bogați oameni ai lumii locuiesc în regiuni cu un climat confortabil, adesea în emisfera nordică. În timp ce toate aceste emisii de dioxid de carbon au efecte negative mai ales asupra țărilor din emisfera sudică, contribuind la intensificarea încălzirii în aceste regiuni.

Studiul Oxfam estimează că emisiile de dioxid de carbon ale celor mai bogați 1% dintre oameni, pe o perioadă de doar patru ani, contribuie la moartea a 1,5 milioane de persoane la nivel global, inclusiv în regiuni precum Europa de Est.

Citește și