• Proiectele de construcție încetinesc din cauza căldurii.
  • Comercianții ajustează rutele de livrare.
  • Producătorii, depozitele folosesc răcirea pentru a menține productivitatea.

Căldura extremă face ca marile companii din Statele Unite să-și schimbe modul în care lucrează. Un răspuns frecvent al acestora este: lucrează mai puțin, scrie Reuters.

Construcții

Lucrările încetinesc la proiectele de construcții. Ceea ce durează de obicei două zile poate dura trei sau patru zile, deoarece constructorii iau pauze, estimează Art Hogan, șef de șantier la B. Riley Wealth. Ajustările ar putea include schimbarea programului de lucru. Încetinirea proiectelor ar putea afecta și companiile care vând consumabile, dar impactul asupra unor companii precum Home Depot (HD.N) și Lowe’s (LOW.N) este probabil limitat deoarece constructorii cumpără în avans și proiectele nu sunt anulate, a adăugat Hogan. Și astfel de comercianți cer aparate de aer condiționat și ventilatoare.

Petrol brut

Rafinăriile de petrol sunt proiectate să reziste la temperaturi ridicate ale aerului, dar eficiența scade. Firma de servicii financiare Macquarie Group estimează că vremea extremă costă industria petrolului între 1,5% și 2% din producția de rafinare pe an. „Temperaturile contează foarte mult”, a spus Vikas Dwivedi, șef energetic global la Macquarie. Rafinăriile din climă caldă limitează timpul petrecut în aer liber, instalează stații de hidratare și mută programul de lucru mai devreme în timpul zilei, la ore mai răcoroase. Austin Lin, un fost lucrător la rafinărie și acum analist la consultantul energetic Wood Mackenzie, a spus că va organiza munca astfel încât antreprenorii care sosesc să poată începe imediat proiectele, fără a aștepta după diverse ședințe sau briefing-uri. În condiții de căldură extremă, 43 grade Celsius, lucrătorii pot petrece doar aproximativ 30 de minute din oră lucrând și au nevoie de pauze regulate pentru a fi în siguranță.

Recomandări

BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
ISRAELUL REDUCE ACȚIUNILE MILITARE DIN GAZA
CONTINUĂ NEGOCIERILE PENTRU PREZIDENȚIALE
ORBAN, VIZITĂ ISTORICĂ ÎN UCRAINA
SE RĂCOREȘTE VREMEA
HAOS PE OTOPENI

Comerțul

Comercianții pot vedea o cerere mai mare pentru pantaloni scurți și alte articole vestimentare care funcționează bine în condiții de căldură, în plus față de ventilatoare și aparatele de aer condiționat. Una dintre cele mai semnificative schimbări în comerțul pentru situații de căldură ridicată implică livrarea articolelor comandate online. Amazon, care deschide o filială nouă spune că ajustează rutele în zilele caniculare pentru a le oferi șoferilor mai mult timp să se răcorească și oferă șoferilor răcitoare în camionete și baxuri cu apă. Între timp, sindicatul Teamsters folosește căldură extremă pentru a-și aduna lucrătorii, spunând că sindicatele pot asigura o protecție mai bună.

Transport

Căldura îngreunează călătoriile. Aripile avionului nu generează la fel de multă portanță în căldură, iar zborurile blocate pe asfalt au fost raportate cu temperaturi extrem de ridicate. Căile ferate pot limita viteza trenului pentru că căldura va deforma șinele și va deteriora motoarele și componentele electrice.

Producție și depozitare

Companiile cu clădiri uriașe condiționează adesea aerul cu sisteme care sunt mai puțin costisitoare decât aerul condiționat folosit în case și birouri. Ventilatoarele pentru a elimina aerul cald și pentru a răci mediile de lucru sunt răspunsurile de top. Spirit AeroSystems deschide o filială nouă, care produce piese de avioane pentru Boeing spune că sistemul său de răcire cu apă menține temperaturile maxime în fabricile sale destul de scăzute și nu are niciun impact asupra producției.

Agricultură

Ar fi nevoie de săptămâni de căldură prelungită pentru a reduce recolta culturilor de porumb și soia recent plantate în SUA, în special cu ploi benefice în zilele următoare, spun analiștii. Agricultura modernă a culturilor necesită puțini muncitori în câmp pentru plantare, iar cabinele de tractoare mai noi sunt dotate cu aer condiționat, atenuând riscurile. Dar în valea centrală a Californiei, strugurii sunt îngrijiți manual. Temperaturile pot varia în câteva zile, iar căldura care este în rândurile de struguri este cu patru sau cinci grade mai caldă decât zona înconjurătoare, estimează unii lucrători. Fermierii încearcă să ofere apă suplimentară atât pentru culturi, cât și pentru oameni, precum și umbră. Și au redus orele lucrate.

Tehnologie

În timpul valurilor de căldură, companiile tehnologice au nevoie de efort suplimentar pentru a răci și a proteja marile centre de date, care înregistrează o cerere în creștere din cauza boom-ului Inteligenței Artificiale care se bazează pe microcipuri avide de energie. Aceasta poate însemna utilizarea unor generatoare de rezervă, despre care operatorii de centre de date, cum ar fi Digital Realty, spun că pot rămâne operaționale ore, chiar și zile întregi.

Citește și