Doi oameni au murit după ce „uraganul mediteranean” Ianos a lovit vestul și centrul Greciei

  • Agenția meteo din Grecia a emis un cod roșu de furtună din cauza lui Ianos
  • Furtuna Ianos a ajuns la nivelul unui „medican”, adică uragan de Mediterana
  • Doi oameni au murit, până acum, din cauza furtunii

Insulele Ionice, populare printre turiștii români, au fost primele lovite. Oamenii au rămas blocați în case din cauza apelor.

Probleme au avut și șoferii care nu au mai putut ieși din mașini și au fost luați de ape pe autostrada care face legătura între orașele Lamia și Karpenissi.

Doi oameni și-au pierdut viața din cauza furtunii denumite de meteorologi „uragan mediteranean”, potrivit datelor centralizate de autoritățile elene și transmise de Reuters.

Trupul neînsuflețit al unei femei a fost găsit într-o casă cuprinsă de ape, situată într-un sat de lânga Farsala, au anunțat pompierii din Grecia.

De asemenea, două persoane au fost date dispărute, iar un bărbat de 63 ani, a fost găsit mort în apropiere de spitalul din Karditsa. Conform Reuters, nu se știe cu exactitate dacă persoana dată dispărută este una și aceeași cu cea găsită fără viață.

Din cauza fenomenului meteo, reţeaua de electricitate a fost afectată, iar oficialii încearcă să reia furnizarea de energie în Karditsa şi în insulele Ionice.