• În Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vor fi ploi torențiale, vijelii și grindină, în această seară.
  • Sudul țării va avea parte de o seară foarte caldă, iar noaptea va fi tropicală, cu minime de peste 20°C.
  • Furtunile apar din nou mâine în jumătatea nordică, în timp ce regiunile sudice vor înregistra a 6-a zi consecutivă de caniculă.

În timp ce sudul României fierbe la aproape 40 de grade Celsius, 12 județe din vest și nord-vest au intrat sub cod portocaliu de vijelii și grindină. România se împarte și mâine între caniculă și furtuni.

În Banat, Crișana, Maramureș și vestul Transilvaniei ar putea exista perioade de furtuni destul de intense, mai ales din cauza vântului. Se așteaptă rafale de peste 90 km/h, izolat, precum și grindină, tot izolat.

În sudul și estul țării va rămâne soare și foarte cald, deci nu se așteaptă ploi până spre orele serii.

Recomandări

CE REGULI RESPECȚI LA WIMBLEDON
RUSSELL CÂȘTIGĂ ÎN AUSTRIA
RISC DE INCENDII ÎN GRECIA ȘI TURCIA
ELEVII ROMÂNI ÎNVAȚĂ ÎN CLĂDIRI CU RISC SEISMIC
CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MACRON?
CUM TE AJUTĂ PUBLIC SPEAKING LA JOB?

Cum fac fi vremea de Rusalii

În sudul țării va continua canicula, cu temperaturi de 38-39°C și disconfort termic foarte ridicat pentru a cincea zi consecutiv. Este cod roșu de caniculă în aceste regiuni. Este vorba de șapte județe din sud, iar la marginea acestui cod roșu este cod portocaliu, cu temperaturi în continuare ridicate.

Pe de altă parte, nordul țării este deja fără avertizări de caniculă. După-amiaza și seara vor fi din nou furtuni. România va fi din nou împărțită între caniculă în sud și ploi și furtuni în nord și centru.

Citește și