• Bilanţul inundaţiilor din Nepal a ajuns la 170 de morţi, iar alte 42 de persoane sunt în continuare date dispărute.
  • Un incident a avut loc la sud de Kathmandu, unde o alunecare de teren a îngropat trei vehicule, provocând moartea a cel puţin 35 de persoane.
  • Unele surse locale sugerează că ar putea fi cel mai mare nivel de precipitaţii din 1970.

Bilanţul inundaţiilor din Nepal a ajuns la 170 de morţi, iar alte 42 de persoane sunt în continuare date dispărute, scrie Mediafax.

Capitala Kathmandu a fost puternic afectată, cu cartiere întregi inundate şi autostrăzi importante avariate. Kumar Tamang, un locuitor al unei localităţi din apropierea unui râu, a descris situaţia dramatică: „Nici măcar nu am putut deschide uşile casei noastre, erau înfundate cu noroi. Ieri ne era teamă că apa ne va ucide, dar astăzi nu mai avem apă să curăţăm”.

Rishi Ram Tiwari, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, a declarat pentru AFP că autorităţile au intervenit cu buldozere pentru a debloca mai multe autostrăzi acoperite de aluviuni, care izolaseră Kathmandu de restul ţării.

Recomandări

NOUL ȘEF HEZBOLLAH
TAIWANUL, ÎN STARE DE ALERTĂ
CUM TE AFECTEAZĂ VREMEA
CUM AR FI MURIT NAVALNÎI
POGACAR E CAMPION
ATACURI ASUPRA RUSIEI

„Peste 3.000 de persoane au fost salvate,” a adăugat el.

Un incident a avut loc la sud de Kathmandu, unde o alunecare de teren a îngropat trei vehicule, provocând moartea a cel puţin 35 de persoane, conform declaraţiilor lui Dan Bahadur Karki, purtătorul de cuvânt al poliţiei nepaleze.

Departamentul de Hidrologie şi Meteorologie a anunţat că staţia de la aeroportul din Kathmandu a înregistrat aproximativ 240 de milimetri de ploaie în 24 de ore, cea mai mare cantitate din 2002.

Unele surse locale sugerează că ar putea fi cel mai mare nivel de precipitaţii din 1970.