• Pompierii se luptă cu un incendiu de vegetație la nord de Los Angeles, care a forțat sute de persoane să își părăsească locuințele.
  • În altă parte, Texasul se așteaptă la ploi abundente, în timp ce o furtună se abate asupra sa – iar în unele părți din Montana se înregistrează ninsori rare în luna iunie.
  • În Canada, provinciile New Brunswick, Nova Scotia, Ontario și Quebec se află, de asemenea, sub avertizare de căldură.

Mai mult de 70 de milioane de americani – aproximativ unul din cinci locuitori – se află sub alertă de căldură, în condițiile în care temperaturile sunt în creștere. De asemenea, au fost emise avertizări în patru provincii canadiene, o mare parte a continentului fiind acum cuprinsă de valul de căldură, scrie BBC.

Oficialii spun că temperaturile din SUA ar putea depăși 38 de grade Celsius miercuri sau joi. Chicago se numără printre locurile care au stabilit un nou record zilnic. Oamenii de știință spun că fenomenele meteorologice extreme devin tot mai frecvente și mai intense ca urmare a schimbărilor climatice.
Între timp, pompierii se luptă cu un incendiu de vegetație la nord de Los Angeles, care a forțat sute de persoane să își părăsească locuințele.

În altă parte, Texasul se așteaptă la ploi abundente, în timp ce o furtună se abate asupra sa – iar în unele părți din Montana se înregistrează ninsori rare în luna iunie. Căldura extremă a fost descrisă de Serviciul Național de Meteorologie (NWS) ca fiind primul val de căldură semnificativ din acest sezon în regiune.
Căldura a fost provocată de fenomenul domului de căldură”, în care un sistem de presiune ridicată planează deasupra aceleiași zone pentru o perioadă lungă de timp și reține aerul cald dedesubt.

Recomandări

AZI ARE LOC A DOUA PROBĂ LA BAC
PROGNOZA METEO PENTRU LUNA IULIE
NETFLIX ARE RIVAL
BERYL AJUNGE LA CATEGORIA 5
AI FUNCȚII A.I. PE VISION PRO
TE-AI ARS?

Marți, NWS a anunțat că Marile Lacuri, Valea Ohio și nord-estul țării vor fi cele mai afectate în cea mai mare parte a săptămânii – fiind posibile temperaturi record. Cele mai fierbinți locații din interiorul nordului Noii Anglii ar putea înregistra valori de trei cifre Fahrenheit, au adăugat meteorologii.

Chicago și-a depășit luni recordul de temperatură pentru 17 iunie, potrivit biroului local NWS. Temperaturile au urcat cu o fracțiune mai sus decât maximul istoric de 96F, înregistrat în 1957. Printre celelalte orașe mari care au fost sufocate se numără New York, Philadelphia și Washington. În Canada, provinciile New Brunswick, Nova Scotia, Ontario și Quebec se află, de asemenea, sub avertizare de căldură, iar oficialii avertizează asupra unor condiții periculos de calde și umede”.

Citește și