• În Oltenia, Muntenia și Banat, maximele de mâine vor fi cuprinse între 37 și 40°C.
  • Vineri se răcorește în regiunile estice, însă weekend-ul va aduce din nou maxime de 38…40°C și nopți tropicale.
  • Valul de căldură va continua până la mijlocul săptămânii viitoare, mai ales în sudul și vestul României, unde vor fi frecvent peste 36°C.

15 județe și capitala continuă să fie sub cod portocaliu de caniculă și disconfort termic. Pentru anumite localități, mâine ar putea fi cea mai caldă zi de iunie din istoria observațiilor.

ANM a emis o nouă avertizare cod galben pentru ziua de joi, 20 iunie. Valul de căldură va persista în Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Avertizarea cod portocaliu atenționează că joi valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și în jumătatea de vest a Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Recomandări

MACRON CERE BARAJ ÎMPOTRIVĂ EXTREMEI DREPTE
TRUMP ARE O FORMĂ DE IMUNITATE
IRINA BEGU PIERDE CU 6-0
JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
ABULGAZIN RESPINGE ACUZAȚIILE
POLIȚIA DE MORAVURI UȘOARE

Maximele se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Citește și