• Temperatura medie a lunii mai de 13,1C pentru Marea Britanie a depășit recordul precedent din 2008, de 12,1C.
  • Căldura excepțională, atât ziua cât și noaptea, din Scoția a contribuit la recordul din Marea Britanie.
  • Marea Britanie a avut cea mai ploioasă primăvară din 1986 și a șasea cea mai ploioasă din istorie, a adăugat Met Office.

Marea Britanie a avut cea mai călduroasă lună mai și primăvară de la începutul înregistrărilor care datează din 1884, arată cifrele provizorii ale Met Office, scrie Sky News.

Deși a fost un sezon umed și mohorât pentru multe persoane, Met Office a declarat că temperatura medie a lunii mai de 13,1C pentru Marea Britanie a depășit recordul precedent din 2008, de 12,1C.

Un purtător de cuvânt al Met Office a declarat: „În timp ce poate că mulți nu au simțit acest lucru, cu soare în cantitate relativ mică, cifrele provizorii arată că luna mai a fost cea mai caldă înregistrată în seria noastră de la 1884.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Această căldură a fost influențată în special de temperaturile ridicate din timpul nopții, temperatura minimă medie din Marea Britanie pentru luna mai fiind cu 1,2C mai mare decât recordul anterior. Precipitațiile au fost peste media pentru Marea Britanie, în timp ce în unele zone din sudul țării au fost înregistrate cu peste o treime mai multe ploi decât media. În schimb, Irlanda de Nord și Scoția au fost ușor mai uscate decât media în această lună.”

Căldura excepțională, atât ziua cât și noaptea, din Scoția a contribuit la recordul din Marea Britanie – cu zone mari cu peste 3,5C peste medie – indicat cu roșu închis mai jos.

Marea Britanie a avut cea mai ploioasă primăvară din 1986 și a șasea cea mai ploioasă din istorie, a adăugat Met Office. Au căzut 301,7 mm de precipitații, cu aproape o treime (32%) mai mult decât media. Datele Met Office privind ploile încep din 1836.

Anglia și Țara Galilor au fost în general mai umede decât media, în timp ce în Irlanda de Nord și Scoția a plouat mai puțin.

Met Office a precizat că luna martie a început sezonul de primăvară cu o lună blândă și umedă, urmată de un aprilie umed, cu temperaturi în general ușor peste medie.

Citește și