Marea Britanie este cuprinsă de un val de frig. MAE anuntă restrictii de circulatie

Sursa: Shutterstock.com
  • O avertizare meteo este emisă pentru Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord
  • Fenomenele vizate sunt ninsoarea și gheața depusă pe carosabil

În Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este emisă o avertizare de cod galben de gheață și zăpadă. Astfel, Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenționare de călătorie pentru românii care se află sau intenționează să ajungă în Marea Britanie.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că, în conformitate cu datele publicate de autoritățile britanice, în intervalul 29 – 31 decembrie 2020, teritoriul Regatului Unit este afectat de fenomenul producerii de gheață și precipitații sub formă de ninsoare, cu depunere de strat semnificativ de zăpadă.

Codul galben de gheață și zăpadă a fost anunțat pentru întreg teritoriul Regatului Unit, zonele cele mai afectate fiind Irlanda de Nord, nordul Scoției, Țara Galilor și coasta sudică a Angliei, inclusiv zona metropolitană Londra.

Autoritățile britanice atrag atenția asupra riscului îngreunării traficului rutier din cauza depunerilor de zăpadă și polei. Totodată, sunt posibile perturbări ale zborurilor – întârzieri de curse aeriene pe aeroporturile din zonele afectate, dar și întârzieri ale curselor pe cale feroviară din cauza depunerilor de zăpadă.