Nu scapi de ploi până la finalul lunii. Cum vor fi temperaturile

Nu scapi de ploi până la finalul lunii. Cum vor fi temperaturile Sursă foto: Hepta, Mediafax Foto
  • Meteorologii anunță ploi până la finalul lunii
  • Temperaturile vor fi apropiate de cele specifice perioadei
  • Vezi care sunt previziunile ANM pentru următoarele săptămâni

Nu scapi de ploi până la sfârșitul lunii iunie, iar temperaturile vor fi apropiate de cele specifice perioadei, conform prognozei transmise, marți, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Vremea în următoarele săptămâni

În săptămâna 15-22 iunie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi excedentar în toate regiunile.

În săptămâna 22 – 29 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice. Excepție va face nord-vestul teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi local deficitare.

În săptămâna 29 iunie – 7 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi ușor excedentar în jumătatea vestică a țării, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru acest interval.

În săptămâna 6 – 13 iulie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte în regiunile vestice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.